Obnoviť stránku

Carcassonne - Hostince a katedrály - 1. rozšírenie

4,8 220 hodnotení
Garancia najlepšej ceny
12,90 €

Carcassonne - Hostince a katedrály - 1. rozšírenie

Prvé rozšírenie pre úspešnú stolovú hru Carcassonne. S týmto rozšírením sa stane hra ešte bohatšou a napínavejšou. Katedrála znásobí hodnotu mesta, hostinec násobí hodnotu cesty, ale iba v prípade, že budú do konca hry uzavreté. Veľká figúra pomôže pri získaní vplyvu v mestách, na cestách a lúkach. Rozšírenie prináša do hry 18 nových kartičiek krajiny, 8 figuriek pre šiesteho hráča, 6 bodových kartičiek a 6 veľkých figuriek družiníkov. Toto rozšírenie môžete hrať iba so základnou hrou Carcassonne.
Carcassonne je populárna spoločenská stolová hra pre 2 až 6 hráčov, ktorá zabaví celú rodinu na dlhé hodiny. Táto taktická stolová hra vám prináša s každým ťahom nové možnosti. Hra obsahuje celkom 72 stavebných kariet, z ktorých postupným prikladaním vzniká podoba krajiny s mestami a kláštormi, cestami a lúkami a je každým ďalším ťahom väčšia a väčšia. Vznikajú cesty, mestá, lúky a kláštory, na ktoré môžete umiestniť svoje figúrky, aby ste zbierali body. Body sa započítavajú ako v priebehu hry, tak na jej konci, a preto je víťaz známy až po konečnom sčítaní. Tak ako je juhofrancúzske mesto Carcassonne povestné svojím jedinečným opevnením, tak sa hra Carcassonne stáva povestnou svojou úspešnosťou. Od jej uvedenia na trh v roku 2001 sa predalo už niekoľko miliónov kusov. K základnej hre Carcassonne možno postupne dokupovať rôzne rozšírenia, na poradí nezáleží. Každé rozšírenie prináša nové variácie a taktické možnosti hry. Odporúčaná veková hranica je osem rokov, ale v základnej verzii zvládajú hru i mladšie deti. Zato so všetkými dodatkami potrápi aj niektorých dospelých.
Parametre a špecifikácia:
Typ hry: strategická
Herný systém: kladenie kartičiek a ich postupné spájanie
Počet hráčov: 2 až 6
Odporúčaný vek: 8 až 99 rokov
Doba hrania: 30 až 70 minút
Obsah hry: 18 hracích kariet, 8 figuriek pre šiesteho hráča, 6 bodových kariet, 6 veľkých figuriek dlžníkov
 

Parametre a špecifikácia

Typ produktu

Typ produktu Dosková hra

Základné

Hrateľnosť Rozšírenie (vyžaduje základnú hru)
Obsah balenia Figúrky, Hracia doska
Minimálny počet hráčov 2
Maximálny počet hráčov 6
Dĺžka hry 30 min
Náročnosť Ľahká

Dátum vydania

Rok vydania 2018

Jazyk

Jazyk Čeština

Žánre a herné mechaniky

Žáner Strategická
Herné mechaniky Budovanie

Rady

Produktový rad Carcassone

Čo musíte vedieť

Určenie Pre všetkých
Vhodné od 7 rokov
Kód:  ZA002b
Záruka: 24 mesiacov
Produktové číslo:  8595558300112
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB17