Obnoviť stránku

Agricola – Sedliaci z blat

5 8 hodnotení

Agricola – Sedliaci z blat

Skvelé rozšírenie pre vynikajúcu spoločenskú stolovú hru Agricola prinášajúce do pôvodnej hry nové reálnejšie prvky. Je nutné v statku zaistiť teplo, aby členovia rodiny neochoreli, zapojiť kone do práce, zbaviť sa močiarov v prospech úrodnej pôdy atp. S týmto rozšírením sa hra stane ešte zaujímavejšia než bola doteraz. Rozšírenie nedá hrať samostatne, je nutné vlastniť aj základnú hru.
Agricola je úplne nová stolová hra, ktorá za svoje krátke pôsobenie získala už celý rad ocenení, čo vypovedá o naozajstnej kvalite tejto hry. Agricola je latinský výraz pre farmára. Každý hráč začína hru na malom hospodárstve s dvoma členmi rodiny, ktorí na začiatku hry bývajú v malej chyži. Každý člen rodiny môže v danom kole urobiť jednu akciu. Keď nazbierate potrebné množstvo dreva a tŕstia, môžete zväčšiť svoje obydlie a tiež zvýšiť počet členov v rodine. Rozšírenie rodiny vám síce prinesie do ďalšieho priebehu hry viac možností, budete však musieť vyprodukovať viac jedla, aby ste početnú rodinu uživili. Jedlo sa získava pestovaním obilia a zeleniny na poliach. Vypestovaným jedlom potom kŕmite nielen seba, ale aj zvieratá, ktoré chováte na pastvinách. Agricola ponúka neskutočné množstvo možností a to všetko na pozadí originálnych a takmer dokonale vyvážených herných mechanizmov. Strategická hra, ktorá osloví aj najnáročnejších hráčov.Podľa hodnotenia hráčov na celom svete je Agricola jedna z najlepších stolových hier všetkých čias.
Parametre a špecifikácia:
Herný systém: budovanie civilizácie
Doba hrania: 60 až 120 minút
Vek hráčov: od 12 rokov
Počet hráčov: 1 až 5
Kompletná česká lokalizácia
Rozšírenie obsahuje: 2 rozširujúce doštičky k plánu na veľké vybavenia, 1 akčné pole „nemocnica“, 25 drevených figúrok koní, 27 žetónov plamienkov (kúrenie), 42 kartičiek s močarinou/lesom, 6 kartičiek polí, 10 kariet špeciálnych akcií, 14 kariet veľkého vybavenia, 9 štartovných kariet, 118 kariet malého vybavenia, 2 karty pre označenie balíčkov, 12 pomocných kruhových žetónov, 1 bodovací blok, pravidlá

Parametre a špecifikácia

Batéria

Potrebné dokúpiť tužkové batérie Nie

Čo musíte vedieť

Vhodné od 12 rokov

Typ produktu

Typ produktu Dosková hra

Základné

Obsah balenia Figúrky, Hracia doska, Karty, Návod na hru, Zápisník, Žetóny
Minimálny počet hráčov 1
Maximálny počet hráčov 5
Dĺžka hry 60 min

Jazyk

Jazyk Čeština, Slovenčina

Žánre a herné mechaniky

Žáner Detská
Subžáner (téma) Klasika/retro
Kód:  ZA030c
Produktové číslo:  8595558300655

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB01