Obnoviť stránku

Homematic IP Termostatická hlavica Eqiva – model N

3,9 9 hodnotení
Garancia najlepšej ceny
21,90 €

Homematic IP Termostatická hlavica Eqiva – model N

Termostatická hlavica Eqiva – autonómne riešenie na vykurovanie vašej domácnosti

Správna vnútorná pocitová teplota výrazne ovplyvní to, či sa budete doma alebo v kancelárii cítiť dobre. Bežné termostatické hlavice obvykle nie sú riešením, pretože nedokážu optimalizovať vaše individuálne potreby. S programovateľnou autonómnou termostatickou hlavicou Eqiva nielenže nezabudnete vypnúť kúrenie, ale súčasne položíte základ na automatizáciu a efektívne riadenie vášho systému vykurovania, prostredníctvom ktorého budete môcť výrazne redukovať náklady a spotrebu energie.

Inteligentné vykurovanie termohlavicou s veľkým LCD displejom

Inteligentná termostatická radiátorová hlavica je osadená veľkým LCD displejom a rozumne kombinuje priaznivú cenu, prestížny dizajn a moderné spracovanie s nemeckou precíznosťou a prakticky bezhlučným riadením teploty. Smart termohlavica Eqiva CC-RT-N2-EQ je ideálnym riešením pre všetky typy zákazníkov, ktorí hľadajú možnosť ovládania vykurovania s okamžitou úsporou energií za priaznivú cenu bez kompromisov vo funkčnosti a kvalite.

Smart termohlavica Eqiva CC-RT-N2-EQ vyniká autonómnou prevádzkou

Produkty značky Eqiva pracujú úplne nezávisle, nie je tak potrebné kupovať riadiacu alebo centrálnu jednotku. Jednotlivé zariadenia tak možno namiesto toho programovať ručne, individuálne pomocou na to určených ovládacích prvkov integrovaných priamo na samotných zariadeniach. Smart termohlavica Eqiva CC-RT-N2-EQ sa môže ovládať pomocou otáčania tlačidla prstenca hlavice, alebo môžete využiť ovládanie automatické, kedy bude výkonný servopohon hlavice riadiť prietok horúcej vody radiátorového telesa automaticky podľa vašich potrieb a vami predprogramovanej konfigurácie.

Usporia až 30 % nákladov za energie

Hi-tech riešenie termostatických hlavíc Eqiva spočíva predovšetkým v unikátnom algoritme a krokovom motorickom ovládacom mechanizmu výrobcu. Nahradzujú bežné termostatické radiátorové hlavice, riadia priestorovú teplotu v miestnosti a proces vykurovania podľa individuálnych potrieb, čo vedie k okamžitej úspore a zníženiu výdavkov na energie až o 30 %. Každá termostatická hlavica Eqiva má aj integrovaný senzor teploty. Až tri nastaviteľné profily vykurovania: teplota môže byť regulovaná v časových intervaloch (až 7 vykurovacích fáz za deň s individuálne nastaviteľnou teplotou).

Hlavica na radiátory Eqiva CC-RT-N2-EQ rozpozná otvorené okno

Ďalším krokom, ako výrazne ušetriť náklady za energie, je zamedzenie prietoku horúcej vody do telesa radiátora v priebehu vetrania. Hlavica na radiátory Eqiva automaticky deteguje otvorenie okna a vďaka inteligentnému ovládaniu je individuálne riadená a v priebehu dňa prispôsobovaná priestorová teplota jednotlivých miestností v závislosti od denného režimu a aktuálnych potrieb. Pomocou tejto stratégie je možné okamžite ušetriť a znížiť výdavky na energie, a to až o 30 %.

Autonómna termostatická hlavica s funkciou zrýchleného vykurovania Boost

Ak na sebe pocítite, že by bolo vhodné zvýšiť priestorovú teplotu, ľahko tak urobíte aktiváciou funkcie Boost stlačením tlačidla na ovládacom prstenci. Autonómna termostatická hlavica Eqiva ihneď otvorí ventil z 80 % (výrobné nastavenie) na dobu 5 minút, aby tak umožnila maximálny prietok vykurovacej vody a bezprostredne zdvihla teplotu radiátorového telesa.

Doprajte si pokojný spánok

Autonómnu termostatickú hlavicu Eqiva CC-RT-N2-EQ je možné, na rozdiel od väčšiny bežných motorizovaných hlavíc, inštalovať aj v spálňach a detských izbách bez toho, aby rušila pokojný spánok. Vďaka svojej tichej prevádzke a technológii konštrukcie utlmeného puzdra môžu deti bezstarostne zaspávať a vychutnať si ničím nerušený spánok pri príjemnej teplote.

Termohlavica na radiátor s bezúdržbovou prevádzkou a novými funkciami

Nová verzia termostatickej hlavice Eqiva disponuje funkciou dynamického a adaptívneho vyvažovania. Na efektívnu prevádzku musia byť rozvody vykurovacieho systému hydraulicky vyvážené. Iba radiátorové telesá, ktorými prúdi dostatočné množstvo vykurovacej vody, môžu poskytovať potrebný tepelný výkon. Termohlavica na radiátor Eqiva CC-RT-N2-EQ má ďalšiu funkciu v podobe ochrany ventilu proti vodnému kameňu a mrazu, čím dômyselne chráni pred rizikom zvápenatenia alebo zamrznutia ventilu radiátora. Novinkou je tiež kompenzácia priestorovej teploty, pretože integrovaný senzor hlavice zaznamenáva teplotu v blízkosti radiátorového telesa, môže byť nameraná v inej, vzdialenejšej časti priestoru nižšia alebo vyššia teplota. Aby potom bolo možné dosiahnuť rovnomernú konštantnú priestorovú teplotu, je možné aktivovať funkciu kompenzácie priestorovej teploty o ±3,5 °C.

Jednoduchá montáž termostatickej hlavice Eqiva

Inteligentná termostatická hlavica Eqiva CC-RT-N2-EQ umožní priamu montáž (bez toho, aby bolo nutné vypúšťať vodu alebo prerušiť vykurovací okruh) na radiátorové telesá so závitom M30 × 1,5 mm (prakticky najpoužívanejší typ závitu: Heimeier, MNG, Honeywell Braukmann, Oventrop, Schlösser, Comap, Valf Sanayii, Idmar, Jaga, Junkers, Pegler, R. B. M., Watts, Danfoss s RA adaptérom) alebo použiť dodávaný adaptér na väčšinu štandardných radov radiátorových ventilov (RA – Danfoss – súčasť balenia, ďalšie adaptéry sú k dispozícii prakticky na všetky typy ventilov). Následne stačí jednoducho demontovať existujúcu hlavicu a nahradiť autonómnou hlavicou Eqiva. Po montáži hlavice na závit ventilu radiátorového telesa a prvom spustení už preberá iniciatívu sama hlavica. Potom prebieha jej plne automatizované nastavenie a uvedenie do prevádzky bez ohľadu na typ ventilu.

Kľúčové vlastnosti autonómnej termostatickej hlavice Eqiva – CC-RT-N2-EQ

  • Inteligentná termostatická hlavica Eqiva pripravená na okamžité použitie vďaka preprogramovanému továrenskému nastaveniu
  • Intuitívna konfigurácia s programovateľnými režimami nastavenia teploty (s presnosťou na 0,5 °C)
  • Programovateľné riadenie izbovej teploty s okamžitou úsporou a znížením výdavkov na energie až o 30 %
  • Rýchla a jednoduchá inštalácia bez nutnosti vypúšťať vodu alebo zasahovať do rozvodov kúrenia
  • Smart termohlavica vhodná na univerzálne použitie, kompatibilná na priamu montáž na väčšinu ventilov radiátorových telies
  • Tichá prevádzka – hlavica na radiátory je vhodná na montáž do spální a detských izieb
  • Až 3 nastaviteľné vykurovacie profily a 7 vykurovacích fáz za deň s individuálne nastaviteľnou teplotou
  • Možnosť prepínania medzi manuálnou a automatickou prevádzkou
  • Vstavaná automatická ochrana proti zavápneniu a zamrznutiu ventilu
  • Funkcia dynamického a adaptívneho vyvažovania na docielenie požadovaného tepelného výkonu
  • Ďalšie doplňujúce funkcie: detekcia otvoreného okna, nočný režim, dovolenka, zrýchlené vykurovanie Boost, zobrazenie polohy ventilu, prepínanie letného/zimného času
  • Detská poistka a funkcie zabezpečenia proti neoprávnenej manipulácii
  • Bezdrôtové napájanie pomocou dvoch kusov AA batérií 1,5 V na dobu prevádzky až 3 rokov
  • Autonómna prevádzka nevyžaduje pripojenie žiadnej riadiacej alebo centrálnej jednotky

Obsah balenia: 1× termostatická hlavica Eqiva, 1× adaptér ventilu (RA), 2× alkalické AA batérie, montážny materiál, slovenský návod

Parametre a špecifikácia

Typ

Typ Programovateľné

Vlastnosti

Umiestnenie Na radiátor
Možnosť programovania Denné
Displej Podsvietený

Špeciálne funkcie

Špeciálne funkcie Plánovanie, Teplotný senzor, Detekcia otvoreného okna

Ukazovateľ

Ukazovateľ Digitálny

Konektivita

Napájanie Na batérie

Využitie

Fungovanie Samostatne

Typ ventilu

Typ ventilu M30

Fungovanie

Fungovanie Samostatne
Kód:  Home23_36
Záruka: 24 mesiacov
Produktové číslo:  CC-RT-N2-EQ

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB02