Obnoviť stránku

WEIKI Probiotiká weiki na bylinky (250 litrov zálievky)

5 2 hodnotení
9,90 €

WEIKI Probiotiká weiki na bylinky (250 litrov zálievky)

Čo sú a ako fungujú probiotiká weiki

S prírodnými probiotikami weiki budú vaše rastliny zdravé, silné a budú viac kvitnúť, dokonca lepšie zakorenia, získajú viac živín a dokážu lepšie znášať stres, akým je napríklad presadenie, sucho alebo útoky škodcov. Výsledkom používania probiotík weiki bude bohatšia a sladšia úroda. Funguje to totiž podobne ako u ľudí: užitočné čiže probiotické baktérie sa starajú o naše zdravie a imunitu. A niektoré probiotické kmene zase zlepšujú celkovú kondíciu rastlín. Preto sa oplatí pridať do zálievky probiotiká weiki určené špeciálne rastlinám.

Probiotiká weiki pre bylinky

weiki v praxi





Porovnanie

Chcete dôkaz? Tak tu je. Rozdiely uvidíte už pri sadeničkách, na dospelej rastline potom vyniknú ešte viac. Tá ošetrená produktmi weiki bude zdravšia, väčšia a bude viac plodiť.

Probiotika weiki pro bylinky

Na čo sa často pýtate


Ako používať weiki?

Vyberte fľaštičku z tuby, pretrepte a jedno viečko roztoku weiki vlejte do kanvice so siedmimi litrami vody. Zamiešajte a hotovo. Rastliny zalejte alebo im doprajte probiotickú spršku priamo na listy alebo kvety. Dávkovanie môžete upraviť podľa počasia. Ak je sucho, dáte viac vody, keď veľmi prší, stačí riediť menej.

Kedy uvidím účinky?

Asi po tretej zálievke alebo postreku. Ideálne je probiotiká weiki aplikovať raz za 10 alebo 14 dní, ale aj tri zálievky počas vegetácie (na začiatku, pri kvitnutí a v čase nasadzovania na plod) prinesú pekné výsledky.

Sú probiotiká weiki hnojivo?

Rastliny potrebujú na rast obrovské množstvo živín – a čerpajú ich z pôdy. Aj jedna jediná zozbieraná paradajka je plná živín, ktoré tak z pôdy nenávratne odoberiete. Živiny je preto potrebné do pôdy vracať a starať sa o ňu. Ako? Kvalitným prírodným hnojivom a zaoraním zvyškov po zbere dodáte pôde dostatok tak potrebnej organickej hmoty. A potom prichádzajú na rad užitočné, čiže probiotické baktérie. Postarajú sa o rozklad organickej hmoty a o jej premenu na našuchorený humus plný živín. Potlačí aj patogény aj plesne a umožní rastlinám hladko zakoreniť a vstrebať ťažko „stráviteľné“ živiny. Probiotiká teda hnojivo nenahradia, ale pomôžu rastlinám živiny bezo zvyšku využiť a tiež zlepšia ich celkovú kondíciu. Pravidelné hnojenie organickým hnojivom v kombinácii s probiotickou zálievkou vám zaistí kvalitnú pôdu plnú živín, z ktorej vyrastie bohatá, zdravá úroda.

Nemá v sebe prírodné hnojivo užitočných baktérií dosť?

Granulované organické hnojivá už kvôli tepelnej úprave pri spracovaní takmer žiadny život neobsahujú. Baktérie sa musia v tejto organickej hmote ešte len znova zabývať, čo pomocou probiotík značne urýchlite. Probiotiká ale záhonom veľmi prospejú, aj keď používate čerstvý kompost, hnoj, slepačince alebo si vyrábate hnojivo. Užitočných baktérií sú v čerstvých organických hnojivách síce davy, ale nie vždy dokážu žiť spolu, alebo dokonca spolupracovať. Tieto hnojivá navyše takmer vždy obsahujú aj nebezpečné baktérie. A tým probiotiká skomplikujú život aj množenie. Posilnením tábora užitočných baktérií skrátka rastlinám zaistíte jednoduchší a pokojnejší rast, nech už živiny do pôdy pridávate akýmkoľvek spôsobom. To sa potom zákonite prejaví na zbere, kvitnutí aj celkovom stave rastlín.

Dávkovanie probiotík weiki pre bylinky


Probiotika weiki pro bylinky

Parametre a špecifikácia

Zloženie

Zloženie organické

Určenie

Určenie Bylinky

Vlastnosti

Aplikácia Zálievkou
Objem 0,25 l
Vlastnosti Tekuté
Kód:  WEIKI012
Záruka: 24 mesiacov
Produktové číslo:  1005

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB03