Obnoviť stránku

Fiskars XL X25 - Štiepacia sekera

4,9 63 hodnotení
Garancia najlepšej ceny
64,90 €

Fiskars XL X25 - Štiepacia sekera

Špičková sekera Fiskars X25 je určená na štiepanie extra veľkých klátov a kusov dreva. Vďaka svojej unikátnej konštrukcii vám ušetrí nielen veľa síl, ale je možné s ňou pracovať dlhší čas bez zbytočnej únavy chrbta a rúk. Pripravte si drevo na chladné večery, na posedenie pri ohni, na víkendy na chate alebo hneď aj na zimu! S touto sekerou bude práca oveľa jednoduchšia! 

Kľúčové vlastnosti

  • Praktická sekera
  • Ideálna na štiepanie veľkých klátov a prípravu dreva na zimu
  • Ľahká konštrukcia a elegantný dizajn
  • Perfektná geometria
  • Extra vybrúsené ostrie
  • Jednoduchá manipulácia
  • Kvalitné vyhotovenie a dlhodobá životnosť

Perfektná čepeľ

Sekera je vyrobená zo špeciálnej, vysokokvalitnej uhlíkovej ocele, ktorá sa jednoducho brúsi. Ostrie je spracované do konvexného tvaru, aby sa predchádzalo jeho poškodeniu. Zaoblené okraje rozšíreného klinu uľahčujú vytiahnutie zovretej sekery z polena. Čepeľ má dve odlišné tvrdosti, vďaka čomu sa optimalizuje tuhosť a trvanlivosť ostria. Povrchová úprava PTFE navyše znižuje trenie o 25 % a tiež chráni pred koróziou. Ťažisko sekery je veľmi blízko čepele, čo zaručuje oveľa účinnejšie, jednoduchšie a vyvážené sekanie. 

Odolné porisko

Porisko je vyrobené z materiálu FibreComp, ktorý je vystužený sklenými vláknami. Vďaka tomu je porisko pevné, ľahké a predovšetkým trvanlivé. Perfektne tiež odoláva nepriaznivému počasiu. Jeho vlastnosti sa nemenia vo vlhkom ani v suchom prostredí. Miesto pre uchopenie je z mäkkého plastu. Kombinácia tvrdého jadra a mäkkého povrchu umožňuje lepšie tlmiť nárazy, sekera sa tak pohodlne drží a nešmýka. Plastové porisko a čepeľ sa nikdy neoddelí a to z toho dôvodu, že čepeľ je pevne obklopená plastom už pri výrobe v špeciálnom striekacom lise.

Praktické puzdro

Toto špeciálne puzdro chráni ostrie pri nosení a skladovaní. Puzdro má tiež bezpečnostný zámok, ktorý sa jednoducho zatvára aj otvára. Vďaka pohodlnej rúčke sa sekera jednoducho prenesie a možno ju tiež zavesiť. 

Celková dĺžka:
77,4 cm

Celková hmotnosť:
2,430 kg

Hmotnosť čepele:
1,830 kg

Tvrdosť tela čepele:
48 HRC

Tvrdosť ostria čepele:
55 HRC
 

 

Parametre a špecifikácia

Typ

Typ Štiepacia

Dĺžka

Celková dĺžka 77,4 cm

Hmotnosť

Celková hmotnosť 2 400 g
Hmotnosť hlavy 1 800 g

Tvrdosť

Tvrdosť tela hlavy 48 HRC
Tvrdosť ostria čepele 55 HRC

Vlastnosti

Materiál poriska Sklolaminát
Materiál hlavy Nehrdzavejúca oceľ
Vlastnosti poriska Ergonomicky tvarované, S otvorom na zavesenie

Súčasť balenia

Súčasť balenia Chránič ostria
Kód:  BOR005c6
Záruka: 240 mesiacov
Produktové číslo:  1015643
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB18