Obnoviť stránku

GIGABYTE Z590 GAMING X

4,4 6 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

GIGABYTE Z590 GAMING X

Základná doska GIGABYTE Z590 GAMING X využíva 12 + 1fázový digitálny dizajn s dvojitým napájaním. Minimalizuje prepínacie straty, pracuje pri nízkych teplotách, ponúka vysokú presnosť v dodávke energie základným a energeticky najcitlivejším komponentom a prinesie vyšší výkon systému a maximálnu škálovateľnosť hardvéru. Základná doska GIGABYTE Z590 GAMING X s päticou LGA 1200 je určená pre 10. a 11 generácii procesorov Intel Core.

Kľúčové vlastnosti základnej dosky GIGABYTE Z590 GAMING X

  • Základná doska GIGABYTE Z590 GAMING X pre 10. a 11. generáciu procesorov Intel Core
  • Miesto pre rýchlu DDR4 RAM až do 128 GB kapacity
  • Účinné chladenie umožní extrémny výkon procesora
  • Pokročilé monitorovacie technológie ventilátorov Smart Fan 5 a Fan Stop
  • Dostatok slotov pre rýchle pripojenie HDD a SSD diskov
  • Herný Realtek GbE LAN s automatickým pridelením šírky pásma
  • Podpora pre AMD Quad–GPU CrossFire a 2–Way AMD CrossFire technológie
  • Štýlové podsvietenie RGB Fusion
  • Formát ATX

Podpora rýchlej operačnej pamäte a účinné chladenie na doske GIGABYTE Z590 GAMING X

Dvojkanálová pamäťová architektúra sa skladá zo štyroch slotov DIMM pre pamäť DDR4 SDRAM s kapacitou až 128 GB. Na doske je aktivovaná funkcia DDR4 SDRAM XMP a je zaistená kompatibilita s profilmi až 5333 MHz, takže s vhodnými pamäťovými modulmi je ľahké dosiahnuť najvyššiu rýchlosť a stability pamäte. S nástrojom Smart Fan 6 budete mať plne pod kontrolou všetky pripojené ventilátory. A nielen to, so Smart Fan 6 máte k dispozícii viac hybridných konektorov pre ventilátory, ktoré podporujú ako reguláciu pomocou napätia, tak PWM, aby si základná doska lepšie rozumelas vodným chladením. Vďaka technológii Fan Stop sa všetky ventilátory úplne zastavia, keď teploty klesnú pod stanovenú prahovú hodnotu. Na základe údajov z akéhokoľvek senzoru môžete riadiť vypínanie ventilátorov pri zvolenej teplote.

Príprava pre veľké úložisko s dedikovanou grafickou kartu

Pre pevné disky využijete na GIGABYTE Z590 GAMING X 6 konektorov SATAIII 6 Gb/s. Unikátny výkon pre rýchle SSD disky poskytuje 2 rozhranie M.2 v režime SATA i PCIE s bleskovou rýchlosťou ukladania. Vlastnú grafickú kartu môžete na GIGABYTE Z590 GAMING X zapojiť do vysoko odolného PCIe x16 slotu s veľkou šírkou pásma a nízkou impedanciou. O vysokú kvalitu 7.1 kanálového High Definition Audio zvuku sa postarajú špičkové zvukové kondenzátory a ochrana proti hluku Audio Noise Guard.

Realtek GbE LAN a podpora viacerých displejov na doske GIGABYTE Z590 GAMING X

Realtek GbE LAN je vysokorýchlostný čip s inteligentným riadením šírky pásma, ktorý sa perfektne hodí pre hráčov a streamerov a ponúka dokonalé a plynulé online zážitky. Pre pripojenie periférií a rýchle dátové prenosy je na doske GIGABYTE Z590 GAMING X k dispozícii rad portov USB 2.0 a USB 3.2. vrátane obojstranného USB–C. Vlastnú grafickú kartu môžete zapojiť do PCIe x16 slotu a využiť podporu pre AMD Quad–GPU CrossFire a 2–Way AMD CrossFire technológie.

Efektné osvetlenie RGB Fusion 2.0 základnej dosky GIGABYTE Z590 GAMING X

Viaczónové osvetlenie je dôležitou súčasťou modernej základnej dosky. Dodávaný softvér vie synchronizovať svetelné efekty u všetkých podporovaných zariadení. Konkrétne ide o grafické karty, myši, slúchadlá, klávesnice, PC skrinky a ventilátory. S plnou podporou RGB a prepracovanú aplikácií RGB Fusion 2.0 má používateľ úplnú kontrolu nad LED diódami, ktoré obklopujú základnú dosku.

Parametre a špecifikácia

Socket a čipset

Socket Intel 1200
Čipset Intel Z590

Formát a funkcie

Základné funkcie Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, M.2, PCI Express 4.0, Príprava pre CPU s integrovaným GPU, Serial ATA III

Operačná pamäť

Vyhotovenie DIMM
Režim zapojenia Dual-channel

Rozhranie

Pokročilé funkcie AMD CrossFire Technologies

Konektory

Externý DisplayPort, Jack, PS/2, RJ-45 (LAN) 2.5Gbps, USB 2.0, USB 3.2 Gen 1, USB 3.2 Gen 2, USB-C
Interný ARGB LED Header, COM header, M.2 Socket, RGB LED Header, Serial ATA III, Thunderbolt header, TPM header, USB 2.0 header, USB 3.2 Gen 1 bracket, USB-C 3.2 Gen 1 header
USB 2.0
USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0)
USB 3.1 (3.1 gen2)
M.2 sloty
Serial ATA III
Kód:  AGz590gx
Produktové číslo:  Z590 GAMING X
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB16