Obnoviť stránku
Dňa 11.5.2024 (sobota) nebude možné na pobočke Alza Nitra vyzvihovať objemný tovar z dôvodu konajúcej sa akcie s hasičmi na parkovisku.

GIGABYTE RX 550 GAMING OC 2 GB

4,6 5 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

GIGABYTE RX 550 GAMING OC 2 GB

Nový rad grafických kariet AMD Radeon predstavuje aj najslabší model RX 550. Grafika je založená na úplne novom čipe Polaris 12 so 14nm výrobnou technológiou. Ten je mimoriadne úsporný, no zároveň zo seba dokáže vyžmýkať solídny výkon pre menej náročné hry. Takt jadra dosahuje až 1 219 MHz.

Kľúčové vlastnosti

  • Výkon za rozumnú cenu
  • Moderné jadro Polaris 12
  • Chladenie WINDFORCE 2X pre lepší výkon
  • Podpora DirectX 12
  • Trojica konektorov - HDMI 2.0b. DisplayPort 1.4 a DVI-D

Modernizovaný výkon

Radeon RX 550 disponuje 512 stream procesormi a výpočtovou silou 1,7 TFlops. Výkonnému jadru sekunduje 2 GB pamäť GDDR5 s frekvenciou 7 000 MHz. Samozrejmosťou je podpora AMD FreeSync alebo AMD Eyefinity. To umožňuje pripojiť viac monitorov naraz. Vďaka rozhraniu DisplayPort 1.4 je možné pripojiť displej s rozlíšením až 8K.

Vylepšený model od GIGABYTE

GIGABYTE zaobstaral kartu svojim chladením, ktorému hovorí WINDFORCE 2X. Starostlivo navrhnutá konštrukcia spája dva ventilátory s medenými trubicami a dodáva tak karte vynikajúci chladiaci výkon pri extrémne nízkej úrovni hluku. Vďaka využitiu špeciálnej 3D konštrukcie sa postará o nižšiu teplotu v porovnaní s klasickým AMD Radeon RX 550.

Súčasťou karty je intuitívne ladiaci nástroj AORUS Graphic Engine, ktorý vám pomôže ľahko nastaviť výkon a parametre vašej karty. Nájdete tu napríklad nastavenie rýchlosti ventilátora, nastavenie frekvencie jadra alebo jeho napätia. Program monitoruje stav karty a umožňuje ladenie výkonu v reálnom čase.

Parametre a špecifikácia

Rozmery

Šírka 191 mm
Výška 111 mm
Hĺbka 37 mm

Čip

Modelové označenie RX 550
Počet stream procesorov 512×
Výrobné technológie 14 nm

Výkon a použitie

Použitie Multimédiá, Hranie hier

Pamäť

Typ pamäte GDDR5

Frekvencia

Frekvencia jadra 1 206 MHz
Frekvencia pamäte 7 000 MHz (7 GHz)

Rozhranie

Na pripojenie k PC PCI Express x8
Na pripojenie monitora DisplayPort, DVI, HDMI
Počet výstupov 3

Technológia

Chladenie

Typ chladiča Aktívny
Veľkosť chladiča Dvojslotový

Spotreba

Kód:  EG639n2h
Produktové číslo:  GV-RX550GAMING OC-2GD

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB11