Obnoviť stránku

GIGABYTE R9 290 Gaming VGA 4GB

4,4 5 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

GIGABYTE R9 290 Gaming VGA 4GB

Gigabyte predstavuje svojou verzii vysoko výkonné grafické karty od AMD. Tá prináša vysoký výkon prostredníctvom čipu taktovaného na 947 MHz v spojení so 4 GB grafickej pamäte pripojené cez 512 bitov širokú zbernicu. Tieto vlastnosti ocenia predovšetkým hráči počítačových hier. Tí si budú môcť naplno vychutnať vo vysokom rozlíšení všetky moderné hry a vďaka technológii ATI Eyefinity dokonca na viacerých monitoroch.
Dominantným prvkom na karte, ktorý zaujme na prvý pohľad, je jednoznačne chladenie. Použitá technológia Triangle Cool v spojení s trojicou ventilátorov WINDFORCE a medeným heatpipe zaistí dostatočné a tiché chladenie aj pri plnom vyťažení grafickej karty. Vďaka využitiu vysoko kvalitných materiálov je u tejto karty garantovaná vysoká stabilita systému. Tým pádom je karta vhodná aj pre pretaktovanie. Na tento účel slúži aplikácia OC GURU II, ktorá umožňuje napríklad zmenu taktu grafického jadra, pamätí a rýchlosti ventilátorov.
Pre pripojenie zobrazovacích zariadení je karta vybavená dvoma konektormi DVI-D, DisplayPortom a HDMI. Samozrejmosťou je podpora CrossFire X pre prepojenie viacerých grafických kariet a dosiahnutie maximálneho výkonu. Technológia AMD App Acceleration zrýchli bežné aplikácie, ako webový prehliadač a prehrávanie videa. Realistické zobrazenie hernej scény zaistí implementácia rozhrania DirectX 11.2. Bonusom je možnosť využitia 3D zobrazenie scény na 3D monitora za pomoci AMD HD3D.

Parametre a špecifikácia

Čip

Modelové označenie R9 290
Počet stream procesorov 2 560×
Výrobné technológie 28 nm

Výkon a použitie

Použitie Hranie hier

Pamäť

Frekvencia

Frekvencia pamäte 5 000 MHz (5 GHz)

Rozhranie

Na pripojenie k PC PCI Express x16 3.0
Na pripojenie monitora DisplayPort, DVI, HDMI

Technológia

Chladenie

Typ chladiča Aktívny
Veľkosť chladiča Dvojslotový

Spotreba

TDP 275 W
Prídavné napájanie 1× 6-pin + 1× 8-pin
Kód:  EG636s4
Produktové číslo:  GV-R929WF3-4GD

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB07