Obnoviť stránku

GIGABYTE GeForce GTX 1060 G1 Gaming 9Gbps

5 2 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

GIGABYTE GeForce GTX 1060 G1 Gaming 9Gbps

Spoločnosť Gigabyte prináša na trh nový model úspešných grafických kariet GTX 1060 nesúci dodatočné označenie AORUS. V podstate je táto verzia určená pre skutočných hráčov, ktorí očakávajú maximálny herný výkon vo všetkých situáciách. Už od výroby je totiž grafický čip pretaktovaný na čo najvyššie možné hodnoty, čomu zodpovedá aj masívne spracovanie chladiča, ktorý sa perfektne stará o všetky namáhavé komponenty. 

Kľúčové vlastnosti

  • Nová architektúra Pascal s 16 nm výrobným procesom
  • Extrémne rýchle pamäte GDDR5
  • Špičkové chladenie s technológiou WINDFORCE 3X
  • RGB podsvietenie - 16,8 milióna farieb
  • Výstupy DVI, HDMI a DisplayPort (DP podpora rozlíšenie až 8K)
  • Pripravené na virtuálnu realitu

Chladenie, chladenie, chladenie...

K nadštandardnému výkonu je samozrejme potrebné poriadne chladenie. Tu výrobca naozaj nezaháľal a osadil kartu jedným z najlepších chladičov svojho arzenálu s technológiou WINDFORCE 3X. V podstate sa skladá z troch vrstiev.

Vrchnú vrstvu tvorí trojica 80 mm ventilátorov, ktorých lopatky sú špeciálne tvarované a zaisťujú až o 23 % väčší prietok vzduchu oproti tým klasickým. Pod vetrákmi sídli rozmerný hliníkový pasív doplnený o heatpipe trubice na lepšie odvádzanie tepla, ktoré majú priamu styčnú plochu so samotným GPU. Treťou vrstvou je čierny medený plát, ktorý uceľuje všetky tepelné riešenia procesora a celkovo spevňuje grafickú kartu. Dôležité je spomenúť aj šikovnú funkciu 3D Active Fan, ktorá v prípade minimálnej záťaže vetráky vypína, aby nedochádzalo k zbytočnému tvoreniu hluku.

Výkonom na špici

Vďaka 16 nm výrobnej technológii a novej architektúre Pascal sa výrobca môže pochváliť nielen zreteľne vyšším výkonom, ale ďaleko väčšou efektivitou. Základná frekvencia GPU je už sama osebe na vysokej hranici 1 632 MHz (v OC režime), avšak v prípade Boost Clock sa táto hodnota vyšvihne až na 1 860 MHz. Grafickému procesoru tiež sekunduje extrémne rýchla pamäť GDDR5 s frekvenciou až 9 026 MHz. 

Herná edícia od spoločnosti GIGABYTE

Súčasťou karty je intuitívne ladiaci nástroj AORUS Graphic Engine, ktorý vám pomôže ľahko nastaviť výkon a parametre vašej karty. Nájdete tu napríklad nastavenie rýchlosti ventilátora, nastavenie frekvencie jadra alebo jeho napätia. Program monitoruje stav karty a umožňuje ladenie výkonu v reálnom čase.

Parametre a špecifikácia

Rozmery

Šírka 280 mm
Výška 111 mm
Hĺbka 38 mm

Čip

Výrobca čipu NVIDIA GeForce
Modelové označenie GTX 1060
Počet stream procesorov 1 280×
Výrobné technológie 16 nm

Výkon a použitie

Použitie Hranie hier

Pamäť

Typ pamäte GDDR5

Frekvencia

Frekvencia jadra 1 620 MHz
Frekvencia pamäte 9 026 MHz (9,03 GHz)

Rozhranie

Na pripojenie k PC PCI Express x16 3.0
Na pripojenie monitora DisplayPort, DVI, HDMI
Počet výstupov 5

Technológia

Špeciálne funkcie grafickej karty GeForce VR-Ready

Chladenie

Typ chladiča Aktívny
Veľkosť chladiča Dvojslotový

Spotreba

Kód:  EG236a3d
Produktové číslo:  GV-N1060AORUS-6GD
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB11