Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

EMOS P56401

5 3 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

EMOS P56401

Ak doma kúrite plynovým kotlom, krbovými kachľami, máte v kúpeľni ohrievač, v kuchyni plynový sporák alebo v obývacej izbe krb, bez detektora oxidu uhoľnatého sa zahrávate so zdravím celej rodiny. Už viac neriskujte a kúpte si spoľahlivého patróna, ktorý bude nad vami bdieť 24 hodín denne.

Spoľahlivý detektor úniku CO

Najväčšie nebezpečenstvo oxidu uhoľnatého (CO) tkvie v tom, že nie je vidieť ani cítiť. Preto sa mu ľudovo hovorí „tichý zabijak“. Na svete sa ním ročne otrávi okolo 154 000 ľudí, hoci existuje tak jednoduchý spôsob, ako sa pred ním chrániť - detektor oxidu uhoľnatého, ktorý v porovnaní s hodnotou ľudského života nestojí skoro nič.

7 rokov bezpečia pre vašu rodinu

Väčšina otráv oxidom uhoľnatým je zapríčinená závadou na plynovom kotle alebo upchatým komínom, o ktorých netušíte. CO detektor P56401 bdie nad týmito komplikáciami za vás a udrží tak vašu rodinu 7 rokov v bezpečí. Na koniec životnosti hlásič upozorní sám - zvukovým signálom a nápisom „end“ na displeji.

LCD displej a silný zvuk

Aktuálne množstvo CO vo vzduchu vždy rýchlo zistíte na modrom LCD displeji. Napriek tomu vaša kontrola nie je nutná, detektor si sám stráži jeho optimálnu hladinu. Akonáhle zaznamená nebezpečnú koncentráciu CO v miestnosti, spustí alarm (čím je vyššia, tým rýchlejšie) - hlasné pípanie a červené blikanie kontrolky. Výstraha zostane aktívna, kým hladina CO opäť neklesne na bezpečnú úroveň.

Kam ho umiestniť

Detektor CO odporúčame nainštalovať na stenu do všetkých miestností, kde sa nachádza zariadenie spaľujúce tzv. fosílne palivá (drevo, uhlie, plyn, benzín a i.). Nebezpečnú koncentráciu oxidu uhoľnatého spôsobí väčšinou jeho porucha, zanedbaná údržba alebo jednoducho nedostatočné vetranie.

Lacná prevádzka

Súčasťou balenia sú 3 alkalické tužkové batérie so životnosťou 5 rokov. Akonáhle doslúžia, nahraďte ich akýmikoľvek jednorazovými batériami (s napätím 1,5 V). Nabíjacie batérie nie sú do detektorov vôbec vhodné, pretože majú pre nich nedostatočné napätie (len 1,2 V).

Bezpečnostná poistka

Aby sa nestalo, že do detektora zabudnete batérie vložiť, a on vás tým pádom bez vášho vedomia nebude chrániť, je opatrený bezpečnostnou poistkou (červenou páčkou v hornom výseku na batériu). Bez vložených batérií sa páčka vzpriami a nedovolí vám zavrieť zadný kryt, takže detektor neumiestnite späť na stenu.

Spĺňa všetky bezpečnostné normy

Tento EMOS detektor CO získal známku kvality od prestížnej britskej spoločnosti BSI (British Standards Institution), ktorá testuje vo svojich laboratóriách bezpečnosť a kvalitu výrobkov z celého sveta. Akonáhle produkt úspešne prejde všetkými náročnými skúškami, získa unikátne BSI KM číslo (v tomto prípade KM 616830). Podľa neho si zákazník môže kedykoľvek overiť pravdivosť tejto medzinárodnej ochrannej známky.


Kód:  EMDET0003
Produktové číslo:  2101504010
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB14