Obnoviť stránku

D-Link DGS-1210-10P

5 2 hodnotení
Garancia najlepšej ceny
137,90 €

D-Link DGS-1210-10P

D-LINK DGS-1210-10P je súčasťou 3. generácie Web Smart prepínačov D-Link, ktorá v sebe integruje pokročilé funkcie pre správu a zabezpečenie, vysoký výkon a škálovateľnosť.
Má inovovanú konštrukciu bez interného ventilátora, čo zaručuje tichú prevádzku a dlhšiu životnosť. To všetko robí z DGS-1210-10P kompletné a cenovo výhodné riešenie pre malé a stredné podniky.
Tento switch disponuje 8 PoE portmi. Poskytujú buď až 30W na 2 porty, 15,4 W na 4 porty, alebo 7.5W na 8 portov. To umožňuje napájať z prepínača ľubovoľného 802.3af/pre-štandard zariadenia, ako sú sieťové kamery a IP telefóny, rovnako tak aj 802.3at zariadenia, ako sú 802.11n prístupové body. Jedinečnou funkciou prepínača je programovateľné napájanie PoE, takže zariadenie pripojené k PoE portom je možné zapínať-vypínať v určitú dobu, aby šetrili energiu.
Inovatívna funkcia D-Link Safeguard Engine chráni prepínač pred zahltením nežiaducou prevádzkou, vyvolanou vírusovými útoky. Okrem toho prepínač podporuje prístupové zoznamy ACL (Access Control Lists) a 802.1X autentizáciu podľa portov cez externé RADIUS servery. Väzba IP-MAC-port umožňuje administrátorom sledovať lokáciu IP adries spojením zdrojovej IP adresy s príslušnou MAC adresou a zdrojovým portom. Pre ďalšie zvýšenie bezpečnosti je k dispozícii funkcia DHCP Server Screening1, ktorá filtruje pakety pirátskych DHCP serverov z užívateľských portov, aby sa zabránilo neoprávnenému prideľovaniu IP adries.
D-LINK DGS-1210-10P je ideálny pre nasadenie v prostredí VoIP, pretože podporuje funkcie Auto Voice VLAN a Differentiated Services Code Point (DSCP) QoS pre VoIP aplikácie. Auto Voice VLAN bude automaticky odovzdávať hlasovú prevádzku z IP telefónu do priradenej VLAN, čím zlepší fungovanie VoIP služieb. Vďaka vyššej priorite a vyhradenej VLAN zaručuje táto funkcia kvalitnú a bezpečnú VoIP prevádzku. DSCP označuje časti IP paketou a umožňuje tak priraďovať sieťovej prevádzke rôzne úrovne služieb. Pomocou riadenia šírky pásma (Bandwidth Control) môže sieťový administrátor zarezervovať určitú šírku pásma pre dôležité funkcie, ktoré vyžadujú väčšiu šírku pásma alebo vyššiu prioritu.
Prepínač je vybavený kompletnou sadou funkcií na 2. vrstve (L2) vrátane IGMP Snooping, Port Mirroring, Spanning Tree a Link Aggregation Control Protocol (LACP). Medzi funkcie pre údržbu siete patrí detekcia slučiek (Loopback Detection) a diagnostika káblov. Funkcia Loopback Detection sa používa na detekciu slučiek vytvorených určitým portom a automaticky odpája ovplyvnený port. Diagnostika káblov slúži sieťovým administrátorom pre rýchle otestovanie kvality metalických káblov a tiež pre určenie typu závady kábla.
Switch D-LINK DGS-1210-10P poteší svojho majiteľa funkciou SmartConsole, ktorá umožňuje administrátorom jednoducho vyhledať niekoľko Web Smart prepínačov D-Link v rovnakom L2 sieťovom segmente: prepínače sú zobrazené na obrazovke a je s nimi možné ihneď pracovať. Vďaka tejto utilite je možné ľahko nakonfigurovať predvolené nastavenia Smart prepínačov a užívatelia kvôli tomu nemusia meniť IP adresu svojho PC. U nájdených prepínačov je možné vykonávať tiež rozsiahle zmeny konfiguračných nastavení vrátane zmien hesla a upgradov firmvéru.
Parametre a špecifikácia:
Rozhranie:
8x 10/100/1000 Mb/s gigabitový ethernet port
2x SFP
Napájanie cez Ethernet (PoE):
30 W (max.) Na portoch 1 ~ 8
30 W (max.) Na 2 portoch, alebo 15.4 W (max.) Na 4 portoch, alebo 7.5 W (max.) Na 8 portoch
Maximálny celkový príkon: 78 W
Časovo závislé PoE
Výkon:
Prepínací výkon: 20 Gb/s
Bezpečnosť:
ACL podľa MAC / IP adresy (ICMP/IGMP/TCP/UDP), VLAN ID, 802.1p priorita alebo DSCP
Podpora 802.1X RADIUS autentizácie
DHCP Server Screening1
ARP spoofing Prevention1
D-Link Safeguard Engine
VLAN:
802.1Q VLAN Tagging
Max. 256 statických VLAN skupín
Max. 4094 VID (VLAN Identifier)
Management VLAN
Asymmetric VLAN
Auto Voice VLAN
Quality of Service (QoS):
802.1p prioritné fronty, 4 fronty na port
Riadenie šírky pásma podľa portu (odstupňovanie po 64 kb/s)
Riadenie prevádzky:
802.3x Flow Control
Zrkadlenie portu (Port mirroring)
Broadcast/Multicast/Unicast Storm Control
802.3ad Link Aggregation (až 8 skupín, 8 portov v skupine)
IGMP Snooping (v1/v2)
Konfigurácia:
Webové užívateľské rozhranie
Utilita SmartConsole
Command Line Interface (CLI) cez Telnet
Podporuje správu siete pomocou D-View SNMP
D-Link Green:
Režim úspory energie pre nepripojené porty
Detekcia dĺžky kábla
Konštrukcia bez interného ventilátora

Parametre a špecifikácia

Typ a funkcie

Typ Rack
Funkcie L3 (smerovač), PoE (Power over Ethernet), QoS (Quality of Service), Spravovateľnosť (smart switch, web manageable), VLAN (virtual local area network)

Rýchlosť

Prepínacia kapacita 20 Gb/s
Prenosová rýchlosť LAN portov 1 Gbit
Paketová kapacita (64B pakety, v miliónoch paketov/s) 14,9 ks

Porty

RJ-45 8 ks
SFP 2 ks
10/100/1000Base-T 10

Rozmery

Šírka 280 mm
Výška 44 mm
Hĺbka 126 mm

Hmotnosť

Hmotnosť 950 g

Typ zásuvky

Krajina Česko, Slovensko, Maďarsko, Nemecko, Rusko, Rakúsko, Chorvátsko, Francúzsko, Poľsko, Rumunsko, Slovinsko
Kód:  NN311b21
Záruka: 24 mesiacov
Produktové číslo:  DGS-1210-10P

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB09