Refresh the page

Caffé latte – príprava

Aktualizované

Kávový nápoj, ktorého základom je espresso s horúcim mliekom. Pôvod caffé latte nájdeme v Californii, a to z dôvodu, že tamojší obyvatelia neboli zvyknutí na „taliansku čiernu kávu“. Vyžadovali preto kávu, kde bude viac mlieka.

Káva latte

Aká hrubosť kávy je na prípravu caffé latte ideálna?

Na caffé latte je základ opäť espresso, aj hrubosť kávy by teda mala zodpovedať espressu.

Aký zvoliť kávovar?

Ideálny kávovar je aj v tomto prípade pákový, a to opatrený parnou tryskou na napenenie mlieka. Dobrou alternatívou sú však už aj automatické kávovary, milovníkov kávy z nich samotné espresso asi príliš nenadchne, ale na caffé latte si iste pochutnáte.

Príprava caffé latte

Základom je horúce mlieko do ktorého sa pridáva espresso.

Latte macchiato – recept

  • Množstvo kávy na prípravu: 7 – 14 g
  • Teplota vody: 88 – 93 °C pri espresse, 58 – 60 °C pri mlieku
  • Čas prípravy: do 5 minút
  • Objem: 30 ml kávy + 210 ml horúceho mlieka
  • Druh šálky: šálka s objemom 280 ml

i

Zaujímavosti zo sveta kávy, recepty na kávové nápoje a podrobnosti o možnostiach prípravy kávy nájdete v našej Kávovej encyklopédii.

We care about your privacy

Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.

More information
I understand Detailed settings Reject everything
P-DC1-WEB06