Obnoviť stránku

SALOOS Biely íl 100 % francúzsky 100 g

4,9 22 hodnotení
Garancia najlepšej ceny
6,29 €

SALOOS Biely íl 100 % francúzsky 100 g

SALOOS 100 % Francúzsky biely íl je vhodný pre všetky typy pleti vrátane veľmi citlivej, podráždenej, ekzematickej či s lupienkou. Biely íl čiže kaolín má výborné antibakteriálne a protizápalové účinky a dokáže z pleti odvádzať nežiaduce toxíny. Reguluje tvorbu mazu, čistí póry a tým vyrovnáva stav pokožky. Pleť sa stáva žiarivou, sviežou a hebkú zároveň. Francúzsky biely íl je tiež bohatý na minerály, stopové prvky, železo, zinok, kremík, horčík a vápnik. Vie sa o ňom, že je najšetrnejší a najjemnejší zo všetkých ílov, preto je obľúbený predovšetkým vďaka svojmu všestrannému využitiu.

Kľúčové vlastnosti SALOOS 100 % Francúzskeho bieleho ílu

  • SALOOS 100 % Francúzsky biely íl je vhodný na prípravu pleťovej masky, telových zábalov či k obkladom
  • Dôkladne a šetrne čistí a uvoľňuje póry zanesené mazom
  • Biely íl pomáha z pleti odvádzať škodlivé toxíny a regulovať tvorbu mazu
  • Vďaka antibakteriálnym a protizápalovým účinkom pomáha biely íl chrániť pleť pred tvorbou pupienkov
  • Vhodný pre všetky typy pleti, vrátane suchej a zrelej

Zloženie:
100 % Francúzsky biely íl

Použitie:
Pripravte si misku a drevenú či plastovú špachtľu (biely íl by nemal prísť do kontaktu s kovom). Pleťovú a telovú masku pripravíte zmiešaním ílu a vody v pomere cca 1 : 1. Masku môžete vylepšiť tiež kvetinovú vodou, či 2 – 3 kvapkami vhodného 100 % prírodného esenciálneho oleja. Masku nanášajte na tvár, alebo na telo mimo očného okolia a pier. Nechajte pôsobiť cca 15 – 20 minút, potom opláchnite teplou vodou a osušte. Pleť po ošetrení ílovou maskou môže niekedy reagovať začervenaním, ktoré je úplne prirodzenou reakciou pokožky. V prípade použitia na suchú pokožku je vhodné pre zvláčnenie pridať pár kvapiek kvalitného rastlinného oleja lisovaného za studena, napr. mandľový, bio arganový, bio borákový pod.
Zábaly a obklady: Íl je možné využiť aj na teplé či studené zábaly a obklady problematických miest, pri reumatických ťažkostiach aj pri detoxikácii pokožky. Príprava – hustejšiu ílovú pastu vytvorte rozmiešaním buď v teplej či studenej vode a naneste špachtľou na kus prírodnej látky vo vyššej vrstve asi tak 1 – 2 cm. Priložte na problematické miesto, na prekrytie môžete využiť aj potravinovú fóliu. Nechajte pôsobiť min. 1 hodinu, prípadne celú noc. Potom dôkladne zmyte.
Kúpele: Premiešajte 3 – 4 lyžice ílu vo vani s teplou vodou, prípadne môžete tiež vylepšiť prídavkom 1 – 2 lyžíc kvalitného kúpeľového oleja. Doprajete si tak očistnú a relaxačnú procedúru po dobu cca 20 minút. Kúpeľ s ílom má úžasné zvláčňujúce a upokojujúce účinky na suchú a presušenú pokožku. Takto je možné vykonávať aj čiastočné kúpele nôh a rúk. Kúpeľ takisto prispieva k podpore látkovej výmeny a pomáha tým predchádzať prejavom nepríjemnej celulitídy.

Parametre a špecifikácia

Špecifikácia

Špecifikácia Prírodné

Určenie

Oblasť použitia Tvár

Typ

Typ Umývacia

Typ pleti

Typ pleti Atopická a ekzematická, Citlivá, Problematická, Všetky typy

Doba pôsobenia

Doba pôsobenia 20 min

Hmotnosť

Hmotnosť 100 g (0,1 kg)

Typ pleti

Typ pleti Atopická a ekzematická, Citlivá, Problematická, Všetky typy

Typ

Typ produktu Maska

Účinok

Účinok Rozjasňujúci, Zmatňujúci, Proti čiernym bodkám, Detoxikačné

Balenie

Počet kusov v balení 1 ks
Hmotnosť 100 g

Vlastnosti

Špecifikácia Minerálne
Kód:  KSTE764
Záruka: 24 mesiacov
Produktové číslo:  8595666007026
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB16