Obnoviť stránku

MSI Z590-A PRO

5 9 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

MSI Z590-A PRO

MSI Z590-A PRO – lacný základ pre nové CPU IntelRocket Lake a Comet Lake

Rad základných dosiek MSI PRO je vybavený pokročilými funkciami a najnovšími technológiami. Doska MSI Z590-A PRO sa môže stať kvalitným a efektívnym základom vašich počítačových zostáv. Spoľahnite sa na bezproblémovú prevádzku a dlhú životnosť vďaka vysoko kvalitnej montáži. Základná doska MSI Z590-A PRO, s päticou LGA 1200 a čipovou sadou Intel Z590, je určená výhradne pre nové procesory Intel Core 10. a 11. generácie (Comet Lake a Rocket Lake).

Intel Z590

Najmodernejšia čipová súprava

ATX

Formát základnej dosky

4× DDR4 SDRAM 5 333 MHz

Počet a typ slotov RAM

2× M.2

Dostupné konektory pre rýchle pamäťové úložisko


Aký je prínos procesorov Intel Rocket Lake?

Z technologického hľadiska procesory Rocket Lake stále využívajú 14 nm výrobný proces. Vnútri však ide o úplne nové jadrá Cypress Cove. Vďaka ohromným skúsenostiam sa výkon týchto jadier pohybuje až o 20 % vyššie než v prípade starších Skylake. Pracovná frekvencia sa potom pohybuje aj cez úroveň 5 GHz. Ústupkom 11. generácie je znížený počet jadier na maximálnych 8. Procesory Intel Rocket Lake sú určené pre nadšencov do výkonu a moderného hardvéru.


Základná doska MSI Z590-A PRO

MSI Z590-A PRO má účinný systém chladenia

MSI PWM chladič zaistí, že aj špičkové viacjadrové procesory pobežia so základnou doskou MSI Z590-A PRO na plný výkon. V používateľsky sympatickom grafickom rozhraní Total Fan môžete nastaviť až 4 teplotné ciele pre CPU a základnú dosku a automaticky tak upravovať otáčky ventilátora.

Základná doska MSI Z590-A PRO

Vynikajúca kompatibilita pamäte RAM

Štvorica slotov DIMM pre pamäť DDR4 SDRAM, s najvyššou rýchlosťou 5 333 MHz, má kapacitu až 128 GB. Vďaka automatickému nastaveniu výkonu s XMP profilmi je ľahké dosiahnuť najvyššiu rýchlosť a stabilitu pamäte. MSI odporúča na základnej doske MSI Z590-A PRO používať RAM moduly značiek Corsair, Crucial, Kingston alebo G.Skill.


Základná doska MSI Z590-A PRO

MSI Z590-A PRO má 6× SATA + 2× M.2 konektory

Pre pevné disky využijete na doske MSI Z590-A PRO hneď šesť konektorov SATA III 6 Gb/s. Unikátny výkon pre rýchle SSD disky poskytujú dva sloty M.2. Súčasťou dizajnu základných dosiek je M.2 SHIELD FROZR, ktorý účinne zabráni prehrievaniu diskov a udrží tak SSD na maximálnom výkone.

Rýchla komunikácia a pripojenie periférií k doske MSI Z590-A PRO

Na pripojenie k internetu je k dispozícii 2,5G LAN, ktorá rýchlosť prenosu v herných bitkách určite nebude obmedzovať. Na pripojenie periférií a zabezpečenie rýchlych dátových prenosov je na doske MSI Z590-A PRO k dispozícii dostatok portov USB 2.0 a USB 3.2 Gen 2 vrátane obojstranného USB-C. Zapojiť možno tiež zariadenie cez HDMI a DisplayPort s podporou 4K.


Parametre a špecifikácia

Socket a čipset

Socket Intel 1200
Čipset Intel Z590

Formát a funkcie

Základné funkcie Flash BIOS bez CPU, Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, M.2, PCI Express 4.0, Príprava pre CPU s integrovaným GPU, Serial ATA III

Operačná pamäť

Vyhotovenie DIMM
Režim zapojenia Dual-channel

Rozhranie

Pokročilé funkcie AMD CrossFire Technologies
Typ zvukovej karty Realtek ALC897

Konektory

Externý DisplayPort, HDMI, Jack, RJ-45 (LAN) 2.5Gbps, USB 2.0, USB 3.2 Gen 1, USB 3.2 Gen 2, USB 3.2 Gen 2×2, USB-C
Interný ARGB LED Header, COM header, M.2 Socket, RGB LED Header, Serial ATA III, TPM header, USB 2.0 header, USB 3.2 Gen 1 bracket
USB 2.0
USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0)
USB 3.1 (3.1 gen2)
USB 3.2 Gen 2×2
M.2 sloty
Serial ATA III

Rad

Rad MSI Pro
Kód:  AAz590ap
Produktové číslo:  Z590-A PRO
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB09