Obnoviť stránku

AUTONOM CAB

AUTONOM CAB

Prevrat v automobilovej doprave je oveľa bližšie, než si možno myslíte. Na sklonku roku 2017 predstavila francúzska spoločnosť Navya vozidlo s názvom Autonom Cab. Ide o prototyp robotického taxi bez vodiča. Také vozidlo sa dokáže samostatne pohybovať po uliciach a reagovať na požiadavky zákazníkov. Navya Autonom Cab sa má začať vyrábať už v roku 2018.

Kľúčové vlastnosti elektromobilu Navya Autonom Cab

  • Prototyp elektromobilu, ktorý má fungovať ako taxi bez vodiča
  • Dojazd po meste je zatiaľ udávaný časom prevádzky 10 hodín
  • Súčasne odvezie až 6 pasažierov
  • Nabíjanie trvá približne 9 hodín (16A) alebo 5 hodín (32A)

Spoločnosť Navya chystá revolúciu v preprave

Francúzsky výrobca pracuje relatívne v tichosti už mnoho rokov a predovšetkým avizovaný autonómny pohyb je skutočnou revolúciou pre taxi služby. Bezpečnostné prvky sa skladajú z 10 LIDARov, 6 kamier, 4 štandardných radarov a pokročilého navigačného systému. Na prvý pohľad predimenzovaná technika je potrebná aj z dôvodu prípadného výpadku niektorej časti systému.

Parametre a špecifikácia

Batéria a nabíjanie

Jazdné vlastnosti

Maximálna rýchlosť 90 km/h

Úžitkové vlastnosti

Počet miest 6
Hmotnosť 2 000 kg
Kód:  AUTO01cab
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB01