Obnoviť stránku

ROWAX Súprava na renováciu svetlometov

4,7 134 hodnotení
Garancia najlepšej ceny
24,90 €

ROWAX Súprava na renováciu svetlometov

Oživte lesk polykarbonátových svetlometov špeciálnou renovačnou súpravou Rowax. K poškodeniu svetlometov dochádza pôsobením UV žiarenia, umývaním v umývačkách, pôsobením nevhodných zmesí ostrekovačov, solí a inými vplyvmi každodenného používania. Zažltnuté či poškodené svetlomety sú nielenže nevzhľadné, ale najmä znižujú správnu funkčnosť svetlometov. V mnohých prípadoch ani nemusia prejsť STK. 

Prednosti renovačnej súpravy Rowax na svetlomety

  • Oživuje lesk a obnovuje funkčnosť polykarbonátových svetlometov
  • Predchádza problémom v STK
  • Použitie je účinné ako prevencia pred žltnutím a škrabancami
  • Obsahuje nano vosk, leštiacu pastu a ďalšie doplnky

Vysoko účinné prípravky

So súpravou Rowax docielite žiaducu obnovu a perfektnú funkčnosť i vzhľad svetlometov. Obsahuje leštiacu pastu na vodnej báze bez obsahu silikónov a rozpúšťadiel. Ochranný nano vosk na báze polymérov má za úlohu vytvoriť na povrchu svetlometov tenkú neviditeľnú hydrofóbnu vrstvu, ktorá urýchľuje odtekanie vody a zabraňuje znečisteniu na mikroskopickej úrovni.

Obsah súpravy Rowax

  • Brúsne papiere na mokré brúsenie (rozmer cca 140 mm × 115 mm) 4 ks – zrnitosť P400 (2 ks) a P800 (2 ks)
  • Brúsne kotúče (priemer 75 mm) na suchý zips – 10 ks – zrnitosť P400 (2 ks), P800 (2 ks), P1200 (2 ks), P2000 (2 ks) a P3000 (2 ks)
  • Molitanový leštiaci kotúč (priemer 85 mm)
  • Unášač so suchým zipsom a mäkkou medzivrstvou na upevnenie leštiaceho kotúča
  • Jednokroková leštiaca pasta 30 g
  • Ochranný nano vosk 20 g
  • Utierka z mikrovlákna 30 cm × 30 cm
  • Jemná leštiaca handrička na nanesenie ochranného nano vosku a vyleštenie – 2 ks
  • Návod na použitie

Príprava a postup použitia renovačnej súpravy Rowax

Príprava
Na renováciu si pripravíme vodu a handru na umytie svetlometu, rozprašovač s vodou a maskovaciu pásku (ak nie je súčasťou súpravy). Pred samotnou renováciou svetlomet dôkladne umyjeme. Z dôvodu ochrany priľahlých dielov karosérie okolie svetlometu oblepíme pred obrúsením maskovacou páskou.

Brúsenie
Na vŕtačku pripevníme pomocou stopky so závitom M14 unášač, na ktorý  suchým zipsom postupne upevňujeme brúsne kotúče. Súprava ďalej obsahuje brúsne papiere na ručné brúsenie. Tieto papiere môžeme využiť v prípade, že nám nevydržia brúsne kotúče, napr. pri renovácii veľkých svetlometov. Pri výmene brúsnych kotúčov postupujeme opatrne (pridržíme prstami suchý zips a plastovú časť unášača), aby sme nepoškodili molitanovú vrstvu unášača.

Podľa stupňa poškodenia (popraskaný povrch, hlbšie vrypy po kamienkoch atď.) vykonáme prvé brúsenie zrnitosťou P400 nasucho a odstránime čo najviac povrchových chýb. Ak poškodenie nie je hĺbkové a svetlomet nie je matný a zažltnutý, začneme brúsiť zrnitosťou P800. Brúsenie vykonávame mokrým brúsnym papierom a svetlomet udržiavame stále mokrý pomocou rozprašovača, čím tiež priebežne odplavujeme brúsený materiál. Medzi jednotlivými fázami brúsenia svetlomet umyjeme vodou a kontrolujeme kvalitu brúsenia, aby sme žiadnu časť svetlometu nevynechali. Od kvality brúsenia závisí celkový výsledok renovácie, preto musí byť brúsenie s každou použitou zrnitosťou dôkladné. Podľa plochy svetlometu brúsime s každou zrnitosťou minimálne 5 – 10 minút. Prvé brúsenie zrnitosťou P400 vykonávame dlhšie, do odstránenia vrstvy krycieho laku, zjednotenia povrchu (brúsený svetlomet musí byť rovnomerne mliečnobiely, matný) a vybrúsenia hĺbkového poškodenia. Na záver svetlomet umyjeme vodou a vysušíme. Dávame pozor, aby sme si na svetlomet nenaniesli nečistoty, ktoré by mohli pri brúsení spôsobiť opätovné poškodenie povrchu. Po brúsení poslednou zrnitosťou P3000 bude navlhčený svetlomet už takmer priehľadný, po osušení biely, matný.

Leštenie
Na vŕtačku pripevníme unášač a naň suchým zipsom molitanový leštiaci kotúč. Kotúč pokropíme niekoľkými kvapkami vody, nanesieme naň menšie množstvo leštiacej pasty, ktorú rozotrieme po celej ploche svetlometu a začneme s leštením. Zo začiatku udržiavame nižšie otáčky a malý prítlak. S postupujúcim leštením otáčky a prítlak zvyšujeme. Postupne kontrolujeme teplotu povrchu svetlometu. Teplota musí byť stále taká, aby sme na svetlomete udržali ruku. Leštenie opakujeme 2 krát, pričom druhýkrát na leštenie použijeme už menšie množstvo pasty. Pokiaľ pri leštení dochádza k zasychaniu pasty na svetlomete, svetlomet zvlhčíme malým množstvom vody (napr. rozprašovačom alebo prstom nanesieme pár kvapiek na leštiaci kotúč). Nakoniec vyleštíme dosucha. Po dokončení leštenia svetlomet očistíme. Neleštíme na priamom slnku.

Ochrana
Posledným krokom je nanesenie ochranného nano vosku a vyleštenie. Na nanesenie a vyleštenie použijeme pribalené leštiace handričky. Vosk nanesieme po celej ploche krúživými pohybmi. Po zaschnutí (cca 20 minút) zotrieme a vyleštíme. Na zosilnenie ochranného efektu je možné vosk naniesť v dvoch vrstvách.

Odporúčané len na použitie na svetlomety so zníženou priehľadnosťou a zažltnutým povrchom (oxidácia). K oxidácii povrchu plastových svetlometov dochádza vplyvom starnutia a pôsobenia vonkajších vplyvov, hlavne slnečného UV žiarenia. Počas renovácie je nefunkčná povrchová vrstva odstránená. Zlý vzhľad svetlometov môže byť spôsobený tiež znečistením z vnútornej strany (odparovaním reflexnej vrstvy, prachom), poškodením vnútornej štruktúry krytu svetlometu alebo obitím od kamienkov. Takto poškodené svetlomety nie sú určené na renováciu súpravou ROWAX.


Parametre a špecifikácia

Použitie

Použitie Svetlomety
Spôsob aplikácie Tekutý krém

Použitie

Použitie Svetlomety
Kód:  AUPR17009
Záruka: 24 mesiacov
Produktové číslo:  20980
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB16