Obnoviť stránku

BLACKMONT nabíjačka batérií 26 A

3,2 12 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

BLACKMONT nabíjačka batérií 26 A

BLACKMONT Battery Charger –variabilná nabíjačka autobatérií s USB

Správna starostlivosť o autobatériu je skvelým predpokladom na jej bezproblémové a spoľahlivé fungovanie. Čas od času je potrebné autobatériu dobiť najmä vtedy, ak jazdíte krátke trasy a akumulátor sa nestíha dobiť štandardnou cestou. Kvalitná autonabíjačka sa vám tiež celkom iste bude hodiť aj v mrazivých zimných mesiacoch. BLACKMONT Battery Charger s nabíjacím prúdom až 26 A je perfektnou voľbou na nabíjanie všetkých bežných typov 6, 12 aj 24 V autobatérií. Vo výbave nabíjačky nájdete aj štyri USB výstupy (5 V/2 A) na nabíjanie mobilných zariadení. Nevyhnutnou výbavou nabíjačky BLACKMONT BatteryCharger sú bezpečnostné prvky v podobe ochrany proti obrátenému zapojeniu, skratu aj prehriatiu – máte tak istotu, že nabíjanie je úplne bezpečné ako pre nabíjaný akumulátor, tak aj nabíjačku. Na správne chladenie nabíjačky počas nabíjania navyše prispieva vetrák. Súčasťou balenia sú okrem nabíjačky a manuálu tiež nabíjacie káble so svorkami.

Nabíjačka vhodná aj pre motocykle, karavany či nákladné vozidlá

S touto nabíjačkou bez problému nabijete mokré, gélové, MF, CA, EFB, AGM aj lítiové autobatérie s kapacitou až 500 Ah. BLACKMONT Battery Charger umožňuje manuálne nastavenie nabíjacieho napätia a prúdu:

  • 6 – AUTO/8/24/52 A
  • 12 V – AUTO/4/12/26 A
  • 24 V – AUTO/2/6/13 A

Nabíjačka je tak vhodná na nabíjanie štandardných 12 V autobatérií v osobných autách, ale aj 6 V akumulátorov, ktoré nájdeme predovšetkým v motocykloch a 24 V autobatérií (karavany, nákladné autá a pod.).Nabíjačka sa vyznačuje predovšetkým svojím jednoduchým ovládaním pomocou niekoľkých pár tlačidiel a na ľahšiu orientáciu nechýba ani prehľadný LCD displej. 

BLACKMONT Battery Charger ponúka hneď niekoľko pracovných režimov

Použitie nabíjačky BLACKMONT je veľmi jednoduché a prebieha v niekoľkých krokoch. Prvým krokom je overenie napätia a chemického zloženia batérie, nasleduje kontrola správneho pripojenia svoriek a sieťového kábla do zásuvky. Potom už stačí stlačiť tlačidlo CHARGER, nabíjačka BLACKMONT BatteryCharger automaticky detekuje typ a kapacitu batérie a začne nabíjanie, ktoré ukončíte opätovným stlačením tlačidla CHARGER. Okrem toho budete mať k dispozícii nastavenie parametrov alebo využitie špeciálnych režimov.

  • Nastavenie nabíjacieho prúdu – počas nabíjania môžete pomocou tlačidla 2 nastaviť nabíjací prúd. Nastavenie príliš veľkého prúdu pri nabíjaní batérie s malou kapacitou môže viesť ku skráteniu životnosti, a naopak nabíjanie nízkym prúdom predlžuje životnosť batérie
  • Nastavenie typu batérie – stlačením a podržaním tlačidla 3 môžete zapínať typ (chemickým zložením) pripojenej batérie v poradí normálna, AGM, gélová a lítiová krátkym stlačením nastavujete napätie batérie - 6, 12 alebo 24 V
  •  Núdzový štartér/nabíjanie v zimnom období – krátkym stlačením tlačidla 4 vstúpite do režimu nabíjania batérie v zimnom období pri nízkych teplotách, prípadne jeho stlačením a podržaním naštartujete motor vozidla (núdzový štartér je možné použiť len pri 12 V batérii)
  • Režim opravy batérie – krátkym stlačením tlačidla 5 vstúpite do režimu opravy batérie, ktorý použite v prípade, ak pociťujete pokles kapacity batérie, prípadne, ak batériu nie je možné v akomkoľvek režime nabíjať

Kľúčové vlastnosti nabíjačky autobatérií BLACKMONT Battery Charger 26 A

  • Ideálna na nabíjanie 6,12 aj 24 V akumulátorov
  • BLACKMONT Battery Charger ponúka variabilné nastavenie nabíjacieho napätia a prúdu
  • Jednoduché prepínanie režimov pomocou tlačidla
  • Praktický LCD displej
  • Ochrana proti obrátenému zapojeniu, skratu a prehriatiu
  • 4 výstup USB nabíjania 5 V/2 A)
  • Chladenie vetrákom
  • Asistencia na štartovanie motora
  • Káble so svorkami sú súčasťou balenia
  • Vyrobená z kvalitného ABS plastu

Doplňujúce informácie:
Vstupné napätie: 220 – 240 V ~ 50 Hz
Výstupné napätie: DC 6/12/24 V (manuálne prepínateľné)
Účinnosť: 85 %
Príkon: max. 400 W
Nabíjací prúd: 6 - AUTO/8/24/52 A; 12 V - AUTO/4/12/26 A; 24 V - AUTO/2/6/13 A
Detekcia nízkeho napätia: 2,5 V (6)/2,5V (12 V)/2,5 V (24 V)
Spätný odtok prúdu: ≤ 20 mA
Prevádzková teplota: 0 – 40 °C
Priebeh nabíjania: 8 fáz pre mokré a 3 fázy pre lítiové batérie
Typ batérií: 6/12/24 V
Kompatibilné chemické zloženie batérií: mokré, gélové, MF, CA, EFB, AGM, lítiové
Kapacita batérie: až 500 Ah, ľubovoľný počet článkov
Stupeň pokrytia: IP20
Rozmery: 296 × 235 × 135 mm
Hmotnosť: 2,1 kg

Parametre a špecifikácia

Funkcie

Funkcie nabíjanie, udržovací režim, ochrana proti prepólovaniu, záchrana batérie, Štartovanie vozidla

Vlastnosti

Nabíjacie napätie 6 V, 12 V, 24 V
Min. nabíjací prúd 2 A
Max. nabíjací prúd 52 A
Max. kapacita nabíjanej batérie 500 Ah
Druh nabíjaných batérií Gélové, AGM, MF, zaplavené, EFB
Kód:  BLMAM011
Produktové číslo:  BLM-BCH26A

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB13