Obnoviť stránku

ASUS Z170-A

4,9 28 hodnotení
81,04 €

ASUS Z170-A

Skvelá základná doska značky ASUS so socketom LGA 1151 a čipsetom Intel Z170 je určená pre novú výkonnú generáciu procesorov Skylake, vyrábanú pomocou preverenej 14nm technológie. Tento model prekvapí najvyššou možnou kvalitou a tiež spoľahlivou ochranou svojich komponentov. So svojimi možnosťami tak predstavuje ideálnu voľbu na vytvorenie zostavy určenej na hranie hier či prehrávanie multimediálneho obsahu.

Zaručená ochrana a úsporná prevádzka

Technológia 5X Protection sa prostredníctvom kvalitných komponentov stará o čo najväčšiu bezpečnosť tejto základnej dosky. Systém digitálneho napájanie DIGI + VRM poskytuje doske správnu úroveň napätia. Elimináciu skratov, ktorých pričinením by mohlo dôjsť k poškodeniu dosky, majú na starosti prestaviteľné poistky zabraňujúce prepätiu. Funkcia 5-Way Optimization optimalizuje základné funkcie systému na základe jeho aktuálneho využitia. Či už hráte hry, pracujete alebo sledujete filmy, stačí jediné kliknutie myšou a váš počítač sa prispôsobí. Samostatný čip EPU (Energy Processing Unit) inteligentne reguluje napájanie rozpoznaním aktuálnej záťaže počítača, čím môže dôjsť k až 80% úspore energie. Funkcia Fan Xpert 3 predstavuje pokročilý nástroj na riadenie ventilátorov, ktorý zabezpečuje ich tichšiu a oveľa účinnejšiu prevádzku.

Nebojte sa výkonu

Na zapojenie grafických kariet poslúžia sloty PCI Express 3.0. Pri využití kariet v režime CrossFireX alebo SLI teda dostanete možnosť si vychutnať grafické rozlíšenie svojich najmodernejších hier naplno. K dispozícii tu sú aj 4 sloty pre operačnú pamäť DDR4 SDRAM na frekvencii až 3400 MHz a kapacite až 64 GB. Základná doska je osadená celkom 14 USB slotmi, z toho 6x sa stretneme s USB 2.0 a 6x s USB 3.0. Vedľa nich nesmie chýbať dvojica najnovších konektorov USB 3.1 typu A a C s extrémnou rýchlosťou prenosu dát až 10 Gb/s. Stačí len pripojiť a vychutnávať si prenosovej rýchlosti. O ozvučenie, vďaka ktorému si pri hraní hier užijete burácanie bojového poľa, sa hravo postará 8kanálový čip Realtek ALC 887.

Rozhranie M.2 na palube

Pre pevné disky sa na základnej doske nachádzajú 6x konektory SATA 6 Gb/s. K dispozícii tu máme aj konektor SATA Express na rýchly prenos dát rýchlosťou až 10 Gb/s. Unikátny výkon pre rýchle SSD disky s vašim systémom poskytuje rozhranie M.2 s neuveriteľnou rýchlosťou prenosu až 32 Gb/s.

Parametre a špecifikácia

Socket a čipset

Socket Intel 1151
Čipset Intel Z170

Formát a funkcie

Základné funkcie Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, PCI Express 3.0, Serial ATA III, UEFI BIOS

Operačná pamäť

Vyhotovenie DIMM
Režim zapojenia Dual-channel

Rozhranie

Pokročilé funkcie HW tlačidlá, AMD CrossFireX, NVIDIA SLI/NVlink, Radič RAID, DUAL BIOS, Stavový displej, Chladiče mosfetov
Typ zvukovej karty Realtek RTL892

Konektory

Externý DisplayPort, DVI, HDMI, Jack, Optical out, PS/2, RJ-45 (LAN), USB 2.0, USB 3.2 Gen 1
Interný COM header, Front Panel Audio konektor, M.2 Socket, S/PDIF header, SATA Express port, Serial ATA III, TPM header, USB 2.0 header, USB 3.0 (3.1 Gen 1) bracket
USB 2.0
USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0)
Serial ATA III
PCI
Kód:  AC990j
Záruka: 12 mesiacov
Produktové číslo:  90MB0LS0-M0EAY0
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB02