Obnoviť stránku

Alza.sk sťahuje z predaja potenciálne nebezpečnú postieľku značky Drevex Olek

Vyšetrovanie Slovenskej obchodnej inšpekcie preukázalo, že detská postieľka so sťahovacou bočnicou značky Drewex Olek nevyhovuje konštrukčným požiadavkám podľa technických noriem na Nábytok – Detská postieľky a skladacie postieľky pre bytové využitie.


Deti môžu zasunúť prsty pod vzniknutú medzeru na spodnej časti postieľky do mechanizmu sťahovacej bočnice a pri pokuse prsty vytiahnuť môže dôjsť ku poraneniam  ako sú pomliaždeniny, vykĺbenie prsta, v prípade zlyhania zaisťovacieho mechanizmu bočnice i ku zlomenine. Nedostatočná funkčnosť zaisťovacieho mechanizmu sťahovacej bočnice v spojení s nedodržaním medzery medzi podlahou a bočnicou v jej najnižšej polohe môže byť príčinou úrazu, napríklad zaseknutie dieťaťa medzi bočnicou a podlahou s hrozbou vážnych zdravotných rizík ako sú napríklad fraktúry, otras mozgu, v krajnom prípade pri neprítomnosti rodiča môže dôjsť k uduseniu dieťaťa.


Z dôvodu dôslednej ochrany spotrebiteľov spoločnosť Alza ihneď reagovala a produkt okamžite stiahla z predaja. Všetci zákazníci, ktorí si produkt zakúpili, boli v rámci štandardných interných postupov kontaktovaní oddelením starostlivosti o zákazníka a o situácii boli informovaní. Napriek tomu Alza preventívne žiada zákazníkov, ktorí túto postieľku vlastnia, aby sa obrátili na kontaktný formulár www.alza.sk/kontakt alebo na bezplatnú zákaznícku linku +421 257 101 800. Produkt je možné vrátiť na ktorejkoľvek z pobočiek e-shopu Alza a to i bez predloženia dokladu o kúpe.


Za prípadné nepríjemnosti spojené so stiahnutím týchto výrobkov sa spoločnosť Alza ospravedlňuje.

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB06