Refresh the page

Alza zbrojí na Vianoce

Alza na začiatku septembra otvorila nové logistické centrum v Senci, čo umožňuje držať bližšie k zákazníkom väčšie skladové zásoby 3 500 druhov tovaru s možnosťou osobného vyzdvihnutia do 45 minút od objednania; najmä veľkých domácich spotrebičov, ako sú chladničky alebo práčky.  

„Nové logistické centrum v Senci s úžitkovou plochou takmer 19 tisíc metrov štvorcových nám umožní navýšiť skladové zásoby o tovar v hodnote takmer 300 miliónov korún, ktorý bude pre zákazníkov k dispozícii už v deň objednania, a to najmä na Slovensku,“ uviedol Lukáš Baudyš, riaditeľ logistiky. „Spoločne s ďalším rozšírením úžitkových plôch v existujúcich centrách v Zdiboch (+30 %) a Úžiciach (+ 10 %) s viac ako 18 tisíc m2 máme teraz dostatočnú kapacitu na to, aby sme v tohtoročnej sezóne mohli naše služby ponúknuť viac ako 20 % nakupujúcich," doplnil.

Celkovo odštartuje Alza hlavnú, vianočnú sezónu s kapacitou skladov zväčšenou o 39 %, čo tvorí takmer 42 tisíc nových metrov úžitkovej plochy. Nové senecké centrum predstavuje takmer tretinu tohto rastu. Zo Slovenska sa pritom zásobuje tiež Morava, Maďarsko a čiastočne aj Rakúsko.  

Pre rýchlejšiu a pohodlnejšiu dostupnosť objednávok firma v Senci taktiež plánuje otvoriť už druhý AlzaDrive na Slovensku, ktorý umožní jednoduché vyzdvihnutie tovaru bez vystúpenia z automobilu. Táto možnosť je zatiaľ ponúkaná iba v Bratislave a pražských Horných Počerniciach.  

Zákazníci, ktorí chcú s nákupom tovaru rovno vyriešiť aj jeho zapojenie alebo odbornú montáž, môžu využiť stále rozširujúce sa portfólio služieb vlastnej dopravy AlzaExpres. V rámci pilotného projektu dopraví Alza už od júna XL produkty do celého Bratislavského a Trnavského kraja vrátane doručenia v deň objednania. Rozširovanie služby sa plánuje aj v Budapešti.  

We care about your privacy

Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.

More information
I understand Detailed settings Reject everything
P-DC1-WEB12