Obnoviť stránku

Pohodlné kempovanie je trend tohtoročného leta, hlási Alza

Tohtoročné leto bude špecifické, na tom sa zhodnú odborníci naprieč odvetviami. Najviac sa asi prejaví v spôsobe trávenia dovoleniek. Neistota týkajúca sa cestovania do zahraničia nahráva výletom po Česku a Slovensku, a tým tiež značne rastie záujem o vybavenie do prírody a kempingov.

„Len za apríl a máj sme zaznamenali 50 % nárast celej kategórie a s blížiacim sa letom bude dopyt po vonkajšom vybavení ešte stúpať, najviac v júni
a júli. Očakávame, že ľudia vyrazia do kempov a pod stan častejšie ako v iných sezónach," odhaduje obchodný riaditeľ Alza.sk Petr Bena a dodáva: „Jednoznačným trendom je tento rok pohodlie - ľudia sa neboja investovať do doplnkov pre komfortnejšie kempovanie, ako sú samonafukovacie karimatky, matrace, chemické WC, jedálenské súpravy na riad, variče alebo vlastné kempingové sprchy a sušiaky na bielizeň. Väčšina týchto kategórií rastie v medziročnom porovnaní niekoľkonásobne."

Alza je na príchod letnej sezóny dobre pripravená, v ponuke má cez dva a pol tisíc položiek na turistiku a kempovanie. Hitom sú napr. stany s nafukovacou konštrukciou, ktoré možno veľmi ľahko zostaviť a ubytujú aj početnejšie rodiny. Obľube sa tešia aj modely samorozkladacie alebo so zatmavenou spacou časťou.

Ďalším trendom je vedľa komfortného kempovania tiež spanie pod holým nebom, ktoré vyhľadávajú najmä dobrodruhovia túžiaci po netradičnom vonkajšom zážitku. Do prírody vyrážajú len s batohom na chrbte, a pri výbere vybavenia je tak pre nich hlavným parametrom skladnosť a váha. Takí turisti si väčšinou zaobstarajú len ľahké stanové plachty alebo hojdaciu sieť a hamaky; ich predaj vystrelil na Alze medziročne o takmer 200 %. Okrem stanov sa tento rok na jar najviac predávajú karimatky, spacie vaky (najčastejšie trojsezónne alebo dekové), kempingové nože, jedlo na cesty, ďalekohľady, čelovky, trekové palice alebo turistické batohy – aj pri nich ľudia dbajú v prvom rade na pohodlie a volia najmä tie ergonomicky tvarované. Praktickým
a stále obľúbenejším doplnkom je tiež trvanlivé jedlo na cesty - sušené alebo so samoohrevom (napr. Adventure Menu).

Výlety do prírody sa neobídu ani bez kvalitnej obuvi. Alza preto novo zalistovala nové značky trekovej obuvi ako Mammut a Teva, a rozšírila tak svoju ponuku už na 250 modelov. Populárnymi spoločníkmi na dovolenke budú tento rok v lete zrejme tiež bicykle a elektrobicykle. Ukazuje to doterajší jarný predaj, ktorý sa pohybuje v ráde stoviek % v porovnaní s minulým rokom – pri bicykloch je to cez 300 %, pri e-bicykloch predaj rastie dokonca viac ako desaťnásobne. Až 75 % všetkých predaných elektrobicyklov pritom tvorí privátna značka Sava ponúkajúca vynikajúci pomer ceny a kvality. 


Viac tu: https://www.alza.sk/sport/camping-a-outdoor.htm 

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB02