Refresh the page

Tyfloservis, o. p. s.



Tyfloservis, o. p. s. sa snaží:

  • vybaviť zrakovo postihnutého človeka staršieho pätnásť rokov takými schopnosťami a informáciami, aby bol schopný v maximálnej možnej miere samostatne napĺňať svoje životné potreby, získal primerané sebavedomie, zameral sa na možnosti svojho ďalšieho rozvoja, ale aj dokázal rozpoznať svoje medze a požiadať o pomoc.
  • vybyvit okolitú spoločnosť zručnosťami a informáciami, aby bola schopná odstraňovať a nevytvárať nové architektonické ani medziľudské bariéry, ktoré by nadbytočne sťažovali situáciu nevidiacich a slabozrakých, aby bola schopná rozpoznať ich možnosti a limity a v prípade potreby im poskytnúť konkrétnu pomoc.
  • u svojich klientov podporovať prevzatie zodpovednosti za vlastný život, samostatnosť a aktivitu, využívanie všetkých potenciálov, ktorými je človek vybavený, a celospoločensky podporovať záujem o druhých, toleranciu a pomoc.


Dňa 18. 5. 2016 sa pri príležitosti 25. výročia existencie Tyfloservisu konala v Hradci Králové súťaž v orientácii a pohybe ľudí so zrakovým postihnutím a ďalej blok prednášok pre verejnosť.




Alza.cz podporila túto udalosť vecnými darmi v celkovej výške 36 776,- Kč. Tie boli odovzdané súťažiacim za ich odvahu zmerať svoje zručnosti v chôdzi s bielou palicou po vopred neznámej trase.









„Dobrý deň, rada by som vám touto cestou vyjadrila vďaku za podporu akcie k príležitosti 25 rokov existencie všeobecne prospešnej spoločnosti Tyfloservis. Všetko sa podarilo k spokojnosti všetkých zúčastnených, radosť aj dojatie boli vidieť na tvárach súťažiacich pri konečnom vyhlásení víťazov.“


Mgr. et Mgr. Daniela Morávková, vedúca strediska

We care about your privacy

Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.

More information
I understand Detailed settings Reject everything
P-DC1-WEB13