Obnoviť stránku

Arduino UNO Rev3

4,8 74 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Arduino UNO Rev3

Arduino je Open-Source platforma pre jednoduchý návrh a vývoj elektronických programovateľných zariadení. Je veľmi vhodná pre rýchle prototypovanie hračiek, zariadení a ovládacích a regulačných aplikácií bez potreby hlbšej znalosti princípov elektroniky. Bez nutnosti spájkovania a s pomocou jednoduchého vývojového prostredia a programovacieho jazyka tak vytvoríte napríklad seriózne monitorovacie zariadenie s rôznymi senzormi, alebo zostavíte diaľkovo ovládaného robota.

Arduino Uno je vývojová doska s mikrokontrolérom AVR Atmega328. Ide o základnú verziu, z ktorej ostatné verzie dosiek viac či menej vychádzajú. Samotná doska obsahuje 14 digitálnych vstupov/výstupov a 6 analógových. Ďalej konektor na pripojenie externého napájania a resetovacie tlačidlo. Rovnako je na doske pripojené jedna LED dióda, ktorú je možné ovládať. Ostatné voliteľné periférie je nutné pripojiť zvlášť.

Výhodou zariadenia Arduino je jednoduché pripojenie k počítaču a programovanie. Arduino je vybavené micro USB konektorom a po pripojení k PC sa hlási ako sériový port. Vlastné programovanie prebieha v jednoduchom prostredí Arduino IDE pomocou jazyka odvodeného z Wiringu. Kód je tam veľmi prehľadný a oddeľuje programátora od zložitej konfigurácie hardvéru.

Parametre a špecifikácia:

Mikrokontrolér:
Čip: ATmega328
Frekvencia: 16 MHz
Pamäť: 32 KB, 0,5 KB použité bootloaderom
SRAM: 2 kB
EEPROM: 1 kB

Vstupy a výstupy:
14x digitálny vstup/výstup (Sériový port, externé prerušenie, PWM)
6x analógový vstup

Rozhranie:
USB 2.0 (prevodník na sériový port)
SPI konektor

Rozmery:
6,85 x 5,33 cm

Parametre a špecifikácia

Operačný systém

Operačný systém Bez operačného systému

Procesor

Model procesora ATmega328
Frekvencia procesora 0,02 GHz (16 MHz)

Disk

Farba a vyhotovenie

Farba Modrá

Operačná pamäť

Veľkosť operačnej pamäte RAM 0 GB
Typ pamäte SRAM

Výstupy

USB 2.0 1 ×

Vlastnosti

Platforma Arduino
Konektivita USB, SPI

Rozmery

Šírka 68,5 mm
Hĺbka 53,3 mm
Kód:  ARD204a
Produktové číslo:  A000066

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB01