Obnoviť stránku

Arduino Nano V3.0

4,4 3 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Arduino Nano V3.0

Arduino je Open-Source platforma pre jednoduchý návrh a vývoj elektronických programovateľných zariadení. Je veľmi vhodná na rýchle prototypovanie hračiek, zariadení a ovládacích a regulačných aplikácií bez potreby hlbšej znalosti princípov elektroniky. Bez nutnosti spájkovania a s pomocou jednoduchého vývojového prostredia a programovacieho jazyka tak vytvoríte napríklad seriózne monitorovacie zariadenie s rôznymi senzormi, alebo zostavíte diaľkovo ovládaného robota.

Arduino Nano je minimalizovaná vývojová doska s mikrokontrolórom AVR ATmega328. Funkčne je zhodná s verziou Arduino UNO, je ale prispôsobená na zasunutie do nepájivého kontaktného poľa. Piny vstupov a výstupov sú preto usadené na spodnú stranu dosky. Kvôli minimalizácii chýba konektor na externé napájanie a USB konektor je zmenšený na verziu mini USB. Samotná doska obsahuje 14 digitálnych vstupov/výstupov a 8 analógových. Konektor na externé napájanie je nahradený dvojicou pinov na pripojenie 5 - 20 V. Rovnako je na doske pripojená jedna LED dióda, ktorú je možné ovládať. Ostatné voliteľné periférie je nutné pripojiť zvlášť.

Výhodou zariadenia Arduino je jednoduché pripojenie k počítaču a programovanie. Arduino Nano je vybavené mini USB konektorom a po pripojení k PC sa hlási ako sériový port. Vlastné programovanie prebieha v jednoduchom prostredí Arduino IDE za pomoci jazyka odvodeného z wiring. Kód je tak veľmi prehľadný a oddeľuje programátora od zložitej konfigurácie hardvéru.

Parametre a špecifikácie:

Mikrokontrolér:
Čip: ATmega328
Frekvencia: 16 MHz
Pamäť: 32 kB, 2 kB použité bootloaderom
SRAM: 2 kB
EEPROM: 1 kB

Vstupy a výstupy:
14 x digitálny vstup/výstup (Sériový port, externé prerušenia, PWM)
8 x analógový vstup

Rozhranie:
mini USB 2.0
SPI konektor, I2C

Rozmery:
4,32 x 1,85 cm

Parametre a špecifikácia

Operačný systém

Operačný systém Bez operačného systému

Použitie

Typ zostavy Mini PC

Procesor

Frekvencia procesora 0,02 GHz (16 MHz)
Funkcie procesora Model so zníženou spotrebou

Disk

Operačná pamäť

Veľkosť operačnej pamäte RAM 0 GB

Výstupy

Ďalšie miniUSB

Skrinka

Hmotnosť 0,01 kg

Vlastnosti

Platforma Arduino
Počet komponentov v balení 1
Konektivita USB

Rozmery

Šírka 45 mm
Výška 18 mm
Kód:  ARD201a
Produktové číslo:  A000005
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB09