Obnoviť stránku

Arduino Esplora

5 2 hodnotení

Arduino Esplora

Arduino je Open-Source platforma pre jednoduchý návrh a vývoj elektronických programovateľných zariadení. Je veľmi vhodná pre rýchle prototypovanie hračiek, zariadení a ovládacích a regulačných aplikácií bez potreby hlbšej znalosti princípov elektroniky. Bez nutnosti spájkovania a s pomocou jednoduchého vývojového prostredia a programovacieho jazyka tak vytvoríte napríklad seriózne monitorovacie zariadenie s rôznymi senzormi alebo zostavíte diaľkovo ovládaného robota.

Arduino Esplora je vývojová doska s mikrokontrolérom AVR Atmega32U4 odvodená z Arduino Leonardo. Na rozdiel od ostatných dosiek Arduino je vytvorená v tvare gamepadu a poskytuje v základe široké spektrum senzorov a súčiastok pre interakciu s prostredím. Obsahuje napríklad joystick, posuvný potenciometer, akcelerometer a senzor teploty. Pripravený je tiež konektor pre pripojenie TFT LCD displeja. Tieto vlastnosti umožnia premeniť Arduino Esplora napríklad na vlastnoručne naprogramovanú hernú konzolu.

Výhodou zariadenia Arduino je jednoduché pripojenie k počítaču a programovanie. Arduino Esplora je vybavené micro USB konektorom a po pripojení k PC sa hlási ako sériový port. Vlastné programovanie prebieha v jednoduchom prostredí Arduino IDE, za pomoci jazyka odvodeného z wiring. Kód je tam veľmi prehľadný a oddeľuje programátora od zložitej konfigurácie hardvéru.

Parametre a špecifikácia:

Mikrokontrolér:
Čip: ATmega32u4
Frekvencia: 16 MHz
Pamäť: 32 KB, 4 KB použité bootloaderom
SRAM: 2,5 KB
EEPROM: 1 kB

Vstupy a výstupy:
Analógový joystick s centrálnym tlačidlom (osi X a Y)
4× tlačidlo
Lineárny ťahový potenciometer
Mikrofón pre snímanie amplitúdy
Svetelný senzor
Teplotný senzor
Trojosový akcelerometer
Piezzo menič
RGB LED dióda
2× TinkerKit vstup
2× TinkerKit výstup
Konektor pre TFT LCD displej (pre SPI zariadenie)

Rozhranie:
USB 2.0 (prevodník na sériový port)
SPI konektor

Rozmery:
16,51 × 6 cm

 

Kód:  ARD209a
Produktové číslo:  A000095
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB01