Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

AMD RYZEN 7 1800X

5,0 18 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru
Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

AMD RYZEN 7 1800X

8-jadrový Ryzen 7 1800X

Túžite po osemjadrovom procesore, ktorý za polovičnú cenu vie to isté, čo konkurenčný model? Spoločnosť AMD konečne mieri svojím najnovším kúskom do high-endového segmentu. Procesor Ryzen 7 1800X je skutočne podarený kúsok, ktorý prišiel zo samotného kremíkového neba. Je určený pre maximalistov, ktorí od svojho počítača požadujú stabilný výkon za každej situácie. Aj pri zaťažení mnohými náročnými programami zároveň. Takto silný procesor v pohode utiahne hranie v 4K alebo objavovanie virtuálnej reality.

8

Počet jadier

16

Počet vlákien

3,6 GHz

Základná frekvencia

4,0 GHz

Boost frekvencia

Ohromný nárast výkonu vo všetkých smeroch

Architektúra Zen je významným krokom pre celý počítačový segment. Spoločnosti AMD sa totiž podaril skutočne husársky kúsok. Procesory Ryzen poskytujú totiž o neskutočných 52 % lepší výkon na rovnakej frekvencii, ako mala predchádzajúca generácia. Iste za to môže tiež využitie technológie MultiThreading, ktorá zaistí simultánne spracovanie až šestnástich vlákien súčasne. Všetko navyše korunuje odomknutý násobič pre veľmi jednoduché pretaktovanie s dostatočne kvalitným chladením.

AMD Zen

AMD Zen

Spoločnosť AMD pracovala na nových Zen jadrách celých 5 rokov. Prvá generácia ťaží z 14nm výrobného procesu a z úplne novej architektúry.

AMD Ryzen

AMD sense

Ide o kombináciu viacerých moderných technológií, ktoré v súčte vytiahnu z nového procesora maximálny počet spracovaných inštrukcií a jeden takt.

AMD Ryzen

AMD Ryzen Master Utility

Špeciálny nástroj priamo od AMD, s ktorého pomocou je možné detailne sledovať aj nastavovať takty jednotlivých jadier.


Čaká vás veľký upgrade

Procesory AMD Ryzen potrebujú k svojmu fungovaniu päticu AM4. Rozdiely v architektúre sú tak veľké, že to skrátka nešlo urobiť inak. Obstaranie základnej dosky však prinesie aj celý rad moderných technológií. Z dlhého zoznamu vypichneme konkrétne USB 3.1 (USB-C), PCIe 3.0, NVMe, 32 Gb/s sloty M.2, SATA Express a pri vybraných modeloch nebude samozrejme chýbať ani podpora viacerých grafických kariet v režime CrossFire. Tiež bude vo väčšine prípadov možné zaobstarať aj dostatok operačnej pamäte v podobe rýchlych modulov typu DDR4.

Parametre a špecifikácia

Rad

Rad procesora AMD Ryzen 7
Socket AMD AM4
Modelové označenie AMD Ryzen 7 1800X
Mikroarchitektúra Zen
Kódový názov procesora Summit Ridge

Počet jadier

Počet jadier procesora 8 ×
Počet vláken 16 ×

Frekvencia

Frekvencia procesora 3,6 GHz (3,6 GHz)
Maximálna frekvencia (OC) 4 GHz (4 000 MHz)

Podpora RAM

Podporovaný typ pamäte DDR4
Maximálny počet kanálov 2 ×

Výkon

CPU Passmark 15 399

Rozhranie

Funkcie Automatické pretaktovanie, Otvorený násobič, Virtualizácia, Multi-Threading, Bez chladiča
TDP 95 W
L2 cache 4 MB
L3 cache 16 MB
Kód:  BD750g1
Produktové číslo:  YD180XBCAEWOF
Odkazy: Stránky výrobcu

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB03