Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

AMD RYZEN 3 2200G

4,9 83 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

AMD RYZEN 3 2200G

4-jadrový Ryzen 3 2200G

Na veľtrhu CES 2018 došlo na oficiálne oznámenie nových desktopových procesorov značky AMD. Konkrétne sa jedná o modelový rad Raven Ridge, ktorý kombinuje štyri fyzické procesorové jadrá generácie Zen a grafiku Vega na jednom čipe. Procesor AMD Ryzen 3 2200G sa stane vyhľadávanou súčasťou nielen pre menej náročné multimediálne domácnosti, ale konečne bude vhodným riešením aj pre počítačové zostavy, kde nie je nutná samostatná grafická karta.

4

Počet jadier

4

Počet vlákien

3,5 GHz

Základná frekvencia

3,7 GHz

Boost frekvencia

APU Raven Ridge

V samotnom jadre sa jedná o už dobre známu technológiu, ktorú AMD použilo u svojich úspešných procesorov Ryzen. Ide stále o novú architektúru postavenú na podrobnejšom výrobnom procese (14nm FinFET). Aj vďaka tomu sa takty jadier pohybujú v rozmedzí 3,5-3,7 GHz, čo sú pomerne vysoké hodnoty.
Ďalej sa na čipe nachádza integrované grafické jadro Vega 8, ktorého 512 stream procesorov má na pomery integrovaných grafík dosiaľ nepoznaný výkon. Vďaka tomu si zahráte aj celý rad menej náročných hier.

APU Raven Ridge

AMD VR Ready

Procesory radu AMD Raven Ridge plnia svojimi výkonnostnými parametrami pomerne prísne požiadavky pre podporu virtuálnej reality.

AMD Ryzen

AMD sense

Ide o kombináciu viacerých moderných technológií, ktoré v súčte vytiahnu z nového procesora maximálny počet spracovaných inštrukcií a jeden takt.

AMD Ryzen

AMD Ryzen Master Utility

Špeciálny nástroj priamo od AMD, s ktorého pomocou je možné detailne sledovať aj nastavovať takty jednotlivých jadier.


Čaká vás veľký upgrade

Tento nový rad procesorov AMD Raven Ridge je pevne spätý s päticou AM4, podobne ako prvá generácia procesorov Ryzen. Je teda úplne zrejmé, že okrem samotného procesora potrebujete tiež novú základnú dosku a prípadne pamäte typu DDR4 s maximálnou frekvenciou 2 933 MHz. Táto iste nemalá finančná investícia sa vám však vyplatí v podobe integrácie celej škály moderných technológií. Z dlhého zoznamu vypichneme USB 3.1 (USB-C), PCIe 3.0, NVMe, 32 Gb/s sloty M.2, SATA Express.

Parametre a špecifikácia

Rad

Rad procesora AMD Ryzen 3
Socket AMD AM4
Modelové označenie AMD Ryzen 3 2200G
Mikroarchitektúra Zen
Kódový názov procesora Raven Ridge
Typ boxového chladiča Wraith Stealth

Počet jadier

Počet jadier procesora 4 ×
Počet vláken 4 ×

Frekvencia

Frekvencia procesora 3,5 GHz (3,5 GHz)
Maximálna frekvencia (OC) 3,7 GHz (3 700 MHz)

Podpora RAM

Podporovaný typ pamäte DDR4
Maximálny počet kanálov 2 ×

Výkon

CPU Passmark 7 430

Integrovaná grafická karta

Typ integrovanej grafickej karty AMD Radeon RX Vega 8
Frekvencia 1 100 MHz

Rozhranie

Funkcie Automatické pretaktovanie, Otvorený násobič, Virtualizácia, Integrované GPU, Chladič v balení
TDP 65 W
L2 cache 2 MB
L3 cache 4 MB
Kód:  BD716b2
Produktové číslo:  YD2200C5FBBOX

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB09