Obnoviť stránku

AMD RYZEN 3 1200

4,7 50 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

AMD RYZEN 3 1200

4-jadrový Ryzen 3 1200

AMD Ryzen 3 1200 je moderný procesor so všetkými výhodami 14nm výrobného procesu určený pre majiteľov výkonných počítačových zostáv za nízku obstarávaciu cenu. Avšak aj tak ponúkne skvelý výkon a maximálnu spoľahlivosť, vďaka čomu uspokojí každodenné požiadavky každého používateľa. Tento model je tvorený štyrmi jadrami so štyrmi vláknami a umožňuje tak spracovanie viac výpočtových úloh naraz. Iste oceníte aj rýchlu 10 MB vyrovnávaciu pamäťou či veľmi jednoduché pretaktovanie. Procesor je určený pre inštaláciu do základných dosiek s päticou AM4.

4

Počet jadier

4

Počet vlákien

3,1 GHz

Základná frekvencia

3,4 GHz

Boost frekvencia

Ohromný nárast výkonu vo všetkých smeroch

Architektúra Zen je významným krokom pre celý počítačový segment. Spoločnosti AMD sa totiž podaril skutočne husársky kúsok. Procesory Ryzen poskytujú totiž o neskutočných 52 % lepší výkon na rovnakej frekvencii, ako mala predchádzajúca generácia. Iste za to môže tiež využitie technológie MultiThreading, ktorá zaistí simultánne spracovanie až šestnástich vlákien súčasne. Všetko navyše korunuje odomknutý násobič pre veľmi jednoduché pretaktovanie s dostatočne kvalitným chladením.

AMD Zen

AMD Zen

Spoločnosť AMD pracovala na nových Zen jadrách celých 5 rokov. Prvá generácia ťaží z 14nm výrobného procesu a z úplne novej architektúry.

AMD Ryzen

AMD sense

Ide o kombináciu viacerých moderných technológií, ktoré v súčte vytiahnu z nového procesora maximálny počet spracovaných inštrukcií a jeden takt.

AMD Ryzen

AMD Ryzen Master Utility

Špeciálny nástroj priamo od AMD, s ktorého pomocou je možné detailne sledovať aj nastavovať takty jednotlivých jadier.


Čaká vás veľký upgrade

Procesory AMD Ryzen potrebujú k svojmu fungovaniu päticu AM4. Rozdiely v architektúre sú tak veľké, že to skrátka nešlo urobiť inak. Obstaranie základnej dosky však prinesie aj celý rad moderných technológií. Z dlhého zoznamu vypichneme konkrétne USB 3.1 (USB-C), PCIe 3.0, NVMe, 32 Gb/s sloty M.2, SATA Express a pri vybraných modeloch nebude samozrejme chýbať ani podpora viacerých grafických kariet v režime CrossFire. Tiež bude umožnené väčšine prípadom zaobstarať aj dostatok operačnej pamäte v podobe rýchlych modulov typu DDR4.

Parametre a špecifikácia

Rad

Rad procesora AMD Ryzen 3
Socket AMD AM4
Modelové označenie AMD Ryzen 3 1200
Mikroarchitektúra Zen
Kódový názov procesora Summit Ridge
Typ boxového chladiča Wraith Stealth

Počet jadier

Počet jadier procesora 4 ×
Počet vláken 4 ×

Frekvencia

Frekvencia procesora 3,1 GHz (3,1 GHz)
Maximálna frekvencia (OC) 3,4 GHz (3 400 MHz)

Podpora RAM

Podporovaný typ pamäte DDR4
Maximálny počet kanálov 2 ×

Výkon

CPU Passmark 6 761

Rozhranie

Funkcie Automatické pretaktovanie, Otvorený násobič, Chladič v balení
TDP 65 W
L2 cache 2 MB
L3 cache 8 MB
Kód:  BD730e1
Produktové číslo:  YD1200BBAEBOX

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB09