Obnoviť stránku

AMD FX-8320

4,7 85 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

AMD FX-8320

Procesor AMD FX-8320 je extra výkonný viacjadrový procesor, založený na jadre Vishera. Osmička jeho jadier je vyrobená moderným 32 mn výrobným postupom, vďaka ktorému sa podarilo zlepšiť efektivitu spracovania pri súčasnom zvýšení výkonu a zníženie tepelného vyžarovania. Procesor je taktiež vybavený technológiou Turbo CORE druhej generácie, ktorá zaisťuje maximálny výkon pri širokom spektre využitia.
Príjemným bonusom je určite otvorený násobič, ktorý maximálne uľahčuje pretaktovanie. Procesor podporuje moderné operačné pamäte DDR3, výhodou je potom pokročilá optimalizácia komunikácie každého jadra priamo s pamäťovými modulmi. Procesor podporuje sadu funkcií pre vylepšenie výkonu, spoľahlivosti a zabezpečenie súčasných a budúcich virtualizačných prostredí. Veľkou výhodou je najmä to, že majú virtualizované aplikácie priamy a rýchly prístup k pridelenej pamäti.
AMD FX-8320 ponúkne schopnosti spracovania zbrusu nových inštrukcií. Inštrukcia AVX (Advanced Vector Extensions) zlepšuje paralelizmus, čo príde vhod najmä vedeckým a 3D aplikáciám, ktoré využívajú zložité výpočty s plávajúcou čiarkou. Inštrukcia AES (Advanced Encryption Standard) potom výrazne zvyšuje výkon najnovších šifrovacích aplikácií, akými sú napríklad TrueCrypt a hodnotiace aplikácie typu PCMark.
Rad procesorov FX je vhodný najmä pre náročné 3D modelovanie, editáciu videa a počítačové hry, pri ktorých využijete prémiový výkon, kombinovaný s atraktívnou obstarávacou cenou.

Parametre a špecifikácia

Rad

Rad procesora AMD FX
Socket AMD AM3+
Modelové označenie AMD FX-8320
Kódový názov procesora Piledriver

Počet jadier

Počet jadier procesora 8 ×

Frekvencia

Frekvencia procesora 3,5 GHz (3,5 GHz)
Maximálna frekvencia (OC) 4 GHz (4 000 MHz)

Rozhranie

Funkcie Otvorený násobič, Virtualizácia, Chladič v balení
TDP 125 W
L2 cache 8 MB
L3 cache 8 MB
Kód:  BD495p
Produktové číslo:  FD8320FRHKBOX

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB08