Obnoviť stránku

AMD Dual-Core Opteron 880

Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

AMD Dual-Core Opteron 880

Profesionálny serverový procesor s dvoma jadrami a natívnou podporou 64-bitových inštrukcií, určený pre najnáročnejšie použitie v klastroch s až ôsmimi procesormi.Je navrhnutý pre extrémne výkonné počítače s dôrazom na mnohovláknové spracovanie a prevádzkovania mnohých aplikácií súčasne.Predstavuje ideálny spôsob navýšenia výkonu bez nutnosti neustále zvyšovať pracovnú frekvenciu a tým aj zložitosť a predovšetkým náklady na výrobu - ide o dva nezávislé procesory integrované do jediného jadra s päticou Socket 940, každý vybavený vlastnou cache pamäťou o veľkosti 1 MB.Oproti technológiu Hyperthreading používané v procesoroch Intel je tu využité čisto hardvérového riešenia, každé jadro môže pracovať úplne nezávisle na vlastnej úlohe a ide o priamy ekvivalent dvouprocesorového systému.Ľahko tak možno napríkladna jednom jadre prevádzkovať databázový stroj a na druhom webový server bez najmenšieho ovplyvnenia alebo spomalenia náročným procesom na pozadí a to všetko transparentne bez nutnosti zásahu používateľa.
Procesor je plne 64-bitový.Flexibilná architektúra umožňuje spracovávať hardwarovo ako staršie 32-bitové, tak aj moderné 64-bitové programy v plnej rýchlosti.Programy dôsled využívajúce optimalizované 64b inštrukcie tak môžu dosiahnuť takmer dvojnásobné rýchlosti.Naviac sú podporované aj všetky tri najpoužívanejšie rozširujúce inštrukčnej sady 3DNow!Professional, SSE i SSE2.
Maximálna pamäťovú priepustnosť zaručuje integrovaný pamäťový radič s 128-bitovou dátovou šírkou a podporou pamätí DDR 400.Fyzicky je možné adresovať až neuveriteľný 1 TB operačnej pamäte.To spolu s použitím obojsmerné systémovej zbernice HyperTransport (HT) s vysokou dátovou priepustnosťou, bežiaci na frekvencii 1 GHz, zaručuje maximálny výkon celého systému.
Procesor je vyrábaný pokročilou technológiou 90 nm s použítím SIO - Silicon on Insulator (umiestnenie kremíka priamo na dielektrika).To spolu s inovatívnou architektúrou umožnilo znížiť spotrebu a tepelné vyžarovanie oboch jadier na úroveň jednojádrového procesora vyrábaného 130 nm technologickým procesom.
Architektúra jadra umožňuje osadiť do klastra až 8 týchto procesorov a vytvoriť tak prakticky 16-ti procesorový server.

Parametre a špecifikácia

Rad

Socket AMD 940
Modelové označenie AMD Opteron 880

Frekvencia

Frekvencia procesora 2,4 GHz (2,4 GHz)
Maximálna frekvencia (OC) 2,4 GHz (2 400 MHz)

Výkon

Rozhranie

L2 cache 1 MB
Kód:  BD625
Produktové číslo:  OSA880CCWOF

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB03