Obnoviť stránku

Intel Pentium G3220

4,6 66 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Intel Pentium G3220

Spoločnosť Intel Corporation je najväčším svetovým výrobcom polovodičových obvodov. Jej úspešnosť a inovácie prinášajú sladké ovocie v podobe novej generácie procesorovej architektúry Intel Haswell.
Ide o štvrtú generáciu procesorov Core a evolučný krok zvaný Tock. Na rozdiel od Tick (Ivy Bridge) nejde len o vyladenie výrobného procesu a drobné úpravy, ale o veľmi výrazné inovácie v návrhu celého jadra. Procesorová časť dostáva novú inštrukčnú sadu zvanú Haswell New Instruction a v rámci grafického jadra prichádza nová éra v podobe čipu Iris.
Haswell je tvorený revolučnými 3D tranzistormi, ktoré vznikli vysoko pokročilým 22 nm výrobným procesom. Súčasná technológia totiž narazila na svoj pomyselný strop a pri použití 3D tranzistorov možno dosiahnuť zvýšený výkon minimálne o 10 %. Rozšírený úsporný režim zabezpečí výrazne nižšiu spotrebu aj šetrnosť k ekológii.
Samotný Intel Pentium G3430 Dual-Core tiká na frekvencii 3,0 GHz a musí byť umiestnený v novej pätici s označením Socket 1150. Procesor skvele dopĺňa Intel HD Graphics, ktorá navýšila svoj kmitočet na pekných 1100 MHz. Pôvodné čipy necháva ďaleko za sebou a zaistí nárast výkonu až o 100 %.
Intel Pentium poskytne svoj bohatý výkon na všetky kancelárske aplikácie, prehrávanie HD filmov, úpravu hudby, či fotografií. Oproti vyšším modelovým sériám neponúka viacvláknové spracovanie (Hyper-Threading) ani dynamické pretaktovanie procesorových jadier (Turbo Boost), ale aj napriek tomu ponúkne dosť výkonu na občasné hranie hier.

Parametre a špecifikácia

Rad

Rad procesora Intel Pentium
Socket Intel 1150
Modelové označenie Intel Pentium G3220

Frekvencia

Frekvencia procesora 3 GHz (3 GHz)
Maximálna frekvencia (OC) 3 GHz (3 000 MHz)

Integrovaná grafická karta

Frekvencia 1 100 MHz

Rozhranie

Funkcie Virtualizácia, Integrované GPU, Chladič v balení
TDP 54 W
L2 cache 0,5 MB
L3 cache 3 MB
Kód:  BO421l
Produktové číslo:  BX80646G3220

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB02