Obnoviť stránku

Intel Core i7-4790K

4,9 166 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

Intel Core i7-4790K

Intel hrá vlastnú ligu

Spoločnosť Intel Corporation je najväčším svetovým výrobcom polovodičových obvodov. Jej úspešnosť a inovácie prinášajú sladké ovocie v podobe novej generácie procesorovej architektúry Intel Haswell Refresh.

Intel Core i7

Intel Core i7


Křemíková nádhera

Kremíková nádhera

Hlboké zmeny v jadre

Jedná sa o štvrtú generáciu procesorov Core a evolučný krok zvaný Tock. Na rozdiel od Tick (Ivy Bridge) nejde len o vyladenie výrobného procesu a drobné úpravy, ale o veľmi výrazné inovácie v návrhu celého jadra. Procesorová část dostává novú inštrukčnú sadu zvanú Haswell New Instruction a v rámci grafického jadra prichádza nová éra v podobe čipu Iris.


Samotný Intel Core i7-4790K tiká na frekvencii 4 GHz a musí byť umiestnený v zásuvke s označením Socket 1150. Procesor skvele dopĺňa HD Graphics 4600, ktorá zvýšila svoj kmitočet na pekných 1250 MHz. Skvele poslúži najmä pri kancelárskom nasadení alebo v menej náročnej domácnosti. Nemá problém s prehrávaním Full HD videa, ale pre plné zážitky z počítačových hier zvoľte radšej samostatnú grafickú kartu z našej širokej ponuky.
Technológia Turbo Boost druhej generácie vyženie frekvenciu až na 4,4 GHz a umožní bežať jadrám rýchlejšie, než je ich základná frekvencia.Maximálna frekvencia je závislá na počte aktívnych jadier a dĺžkou obdobia, ktorú procesor strávi v pretaktovaní stavu potom závisí na vyťažení a operačnom prostredí. Horná hranica frekvencie je stanovená pomocou dosiahnutia limitnej úrovne štvorice ukazovateľov (počet aktívnych jadier, prúdový odber, spotreba energie, teplota procesora).


V príslušenstve je aj chladič

Spoločne s procesorom je dodávaný aj základný chladič od výrobcu, ktorý spĺňa všetky prevádzkové parametre. Napriek tomu však vrelo odporúčame zvoliť niektorý z vyspelejších chladičov z našej ponuky . Výsledkom budú nižšie teploty a hlučnosť pri dlhodobej prevádzke.

Přiložený chladič

Chladič

 

Parametre a špecifikácia

Rad

Rad procesora Intel Core i7
Socket Intel 1150
Modelové označenie Intel Core i7-4790K
Kódový názov procesora Haswell Refresh

Počet jadier

Počet jadier procesora 4 ×

Frekvencia

Frekvencia procesora 4 GHz (4 GHz)
Maximálna frekvencia (OC) 4,4 GHz (4 400 MHz)

Integrovaná grafická karta

Typ integrovanej grafickej karty Intel HD Graphics 4600
Frekvencia 0 MHz

Rozhranie

Funkcie Automatické pretaktovanie, Otvorený násobič, Virtualizácia, HyperThreading, Chladič v balení
TDP 88 W
L3 cache 8 MB
Kód:  BO533e2
Produktové číslo:  BX80646I74790K

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB02