Obnoviť stránku

Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

AMD Athlon X4 740

4,5 36 hodnotení
Zobraziť alternatívy
Príslušenstvo k tovaru

Nevyhovujú vám alternatívy?

Vyberajte z celej ponuky

AMD Athlon X4 740

Nadštandardne výkonný procesor AMD Athlon II X4 740. Vychádza zo štvorjadrové architektúry Bulldozer, pri ktorej zrodení bola použitá 32 nm výrobnej technológie. Tá spočíva v umiestnení tranzistorové štruktúry nie priamo na kremíkovú podložia, ale na tenkú vrstvu izolátora. Vďaka tejto úprave dochádza k menšiemu úniku prúdu idúce ruka v ruke s nižšou spotrebou energie, ktorá sa v prípade tohto modelu pohybuje na hodnote 65 W.
Každé z jadier dokáže spracovávať ako 32-bitové, tak aj 64 bitové inštrukcie na vysokej frekvencii 3200 MHz. Pri spracovaní inštrukcií jadrám významne pomáha interná cache pamäť druhej úrovne, ktorá má k dispozícii 4 MB. Veľmi potešujúce rys tohto modelu je aj integrované PCI Express 2.0 rozhranie a dvojkanálový pamäťový radič RAM, ktorý eliminuje potrebu FSB, pretože zabezpečí priamu komunikáciu medzi procesorom a operačnou pamäťou, čo v praxi znamená navýšenie výkonu a dátovej priepustnosti pri nižšom meškanie. Podporované operačné pamäte sú typu DDR3.
Model je určený pre náročných užívateľov, ktorí procesor zamestnajú tvorivou činnosťou v oblasti náročných multimediálnych projektov alebo hraním moderných počítačových hier. Procesor je dodávaný v BOX edícii so značkovým chladičom a na základnú dosku ho usadíte do pätice FM2.

Parametre a špecifikácia

Rad

Rad procesora AMD Athlon
Socket AMD FM2
Modelové označenie AMD Athlon II X4 740

Frekvencia

Frekvencia procesora 3,2 GHz (3,2 GHz)
Maximálna frekvencia (OC) 3,7 GHz (3 700 MHz)

Rozhranie

Funkcie Virtualizácia, Chladič v balení
TDP 65 W
L2 cache 4 MB
Kód:  BD595b
Produktové číslo:  AD740XOKHJBOX

Na vašom súkromí nám záleží

My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.

Viac informácií
Rozumiem Podrobné nastavenia Odmietnuť všetko
P-DC1-WEB07